Blog
2017.01.15 13:48

Bak és onix

ONIX... a megérzések köve
Mostantól nem befolyásol senki…

Szín: acháthoz hasonló, de inkább egyenes csíkozású, barna és fehér vagy fekete és fehér színű. A szárder barnásvöröses változat. A szárdonix a szárder és onix keveréke.
Összetétel: szilicium-dioxid
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 7
Fajsúly: 2,61
Törésmutató: 1,53 – 1,54
Maximális kettőstörés: 0,004
Fény:  üvegfény
Előfordulás: világszerte előfordul, főleg lávák gázüregeiben, Brazília, Uruguay, India
Megjegyzés: Az emberiség egyik legrégebb óta használt köve.  Egyes népeknél szerencsehozó, egészségvédő kőnek tartották, mások kerülték mint olyat ami szörnyű álmokat, koraszülést hoz és barátokat egymás ellen fordít. Tömött, vaskos, átlátszatlan, vas és szén által színezett feketeszínű achát változat.  A fekete onix gyakran fehér és barna sávokkal fordul elő.  Kisebb szobrokat, intagliokat, gyöngyöt faragnak belőlük, kitűnőek intarzia anyagnak. Használták pecsétnyomónak rómaiknál, kámeának.

Érdekes!   Gyakran tisztítsuk, hogy a sok felszívott negatív energiát kiűzzük belőle – sokáig folyó vízben. Töltése:hegyi kristályok és ametisztek között, éjszaka !! Bak fontos születésköve !
Kabbala/Tarot: Világegyetem lap – óvatosságra intő kő, rossz Saturnus befolyásokat közvetíthet.  Olyan mint egy szigorú tanár – követel, hogy ismerj rá az igazi célodra de erőt és kitartást önt beléd, segít tárgyilagosan gondolkodni.  Szembe kell nézni önmagaddal – ez a fő tanítása.

Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: Kisugárzása hideg – fájdalomcsillapító, idegnyugtató, vírusölő és gyulladásgátló ! Általános erősítő – csontok, nyirok, TÉRD, haj, körmök, bőr, fogak, idegek, szem, szív, fül.
Erős hatással van az agyra – pl. Alzheimer kór, epilepszia. Segít a koncentrációban, analitikus gondolkodásban. Jó hatással van a fülre – zúgás, nagyothallás, hallás romlása esetén. Véd a negatív befolyásoktól és energiáktól, csökkenti befolyásolhatóságukat, segíti a természetes egót, megszünteti a negatív érzelmeket.  Szomorúság, bánat és gyász alatt megvígasztal, segít feldolgozni félelmeidet, megérteni és elfogadni saját sötét oldaladat.
Erősíti immunrendszerünket, véd a fertőzésektől. Fokozza a koncentrációt és öntudatunkat.
Kővel meditáció: ÓVATOSAN… megmutatja árnyékos oldalunkat, DE még mélyebbre csúsztathat… ezért legyen velünk kiegyensúlyozóként hegyi kristály, rutilkvarc és howlit.
Csakra: gyökércsakra
Csillagjegy: nyilas, bak, vízöntő
Kínai csillagjegy: patkány, bivaly, tigris

https://kovesekszer.hu/Onix-golyok-kocka-nyaklanc-2625
https://kovesekszer.hu/Onix-golyok-kocka-elasztikus-karkoto-6053
https://kovesekszer.hu/Onix-fazettalt-csomozott-hosszu-nyaklanc-5492
https://kovesekszer.hu/Onix-2-koves-beakasztos-fulbevalo-6414
https://kovesekszer.hu/Onix-mandzsettagomb-4543

Webáruház készítés