Gyakran Ismételt Kérdések

Gyik-1. Az ékszerek tényleg valódi kövekből készültek?

Igen, az ékszerek ásványi minőségű drágakövekből készülnek. Ezekhez hozzájönnek még olyan természetes eredetű anyagok, mint a gyöngy, gyöngyház, korall, borostyán vagy fémek (ezek közül is elsősorban az ezüst).

A köveket kibányászásuk után darabolják, csiszolják, kifúrják, esetleg befoglalják.

Az alapanyagokat nemzetközi vásárokon, megbízható nagykereskedőktől szerzem be, akik kényesek a reputációjukra és garantálják a kövek valódiságát.

Az anyagokból azután magam állítom össze az ékszerek többségét.

Jelenleg a valódi köves ékszereim raktárkészlete 1000 darab feletti. Raktáramban megtalálhatók továbbá mindazon nyersanyagok, amelyekből a megrendelő elképzelése alapján igény szerinti ékszert is tudok készíteni.

GYIK-2 Miért nem találok a shopban pl. Swarovski ékszereket?

Az előző kérdésre adott válaszból következik, hogy boltomban csak ásványi illetve természetes anyagokból készült ékszereket tartok. Ebbe a kategóriába nem fér bele - bár nagyon szép darabok is léteznek belőlük - a muránói üveg, Swarovski kristály, tekla és bármilyen mesterségesen előállított ásványutánzat.
GYIK-3 Mennyi idő alatt kaphatom meg a megrendelt ékszert?
A Zituccia Ékszer Webshopban szereplő valamennyi termék raktáron van. A szállítási idő a választott fizetési és szállítási módtól függ.
A szállítási idő ajánlott levél, PostaPontra történő kézbesítés és MPL csomag esetén a fizetés megtörténtétől - utánvétes fizetés esetén a megrendelés leadásától - számított 2., maximum 3. munkanap. PickPack ponton történő átvétel esetén pénteken leadott megrendelés és vidéki pontra történő eljuttatás esetén elérheti az 5 munkanapot is, de a tipikus kézbesítési idő ennél a szállítási formánál is 3 munkanap.
A felsorolt határidők a szállító cégek szerződési feltételeiből következnek, ezek betartásáért cégünk nem tud felelősséget vállalni.

Vissza a kérdésekhez

GYIK-4 Mi történik, ha a megrendelt ékszer mégsem illik hozzám?
Bár bízunk benne, hogy ilyen a legritkább esetben fordul elő, de a hatályos fogyasztóvédelmi jogszabályok értelmében Interneten történő vásárlás esetében a vevőnek az áru átvételét követő 14 napon belül joga van a vásárlástól elállni. Ebben az esetben az általa megfizetett áru értékét+szállítási költséget az áru visszaküldésével egyidejűleg visszaigényelheti.
Erről részletesebben a Zituccia Ékszer Webshop ÁSzF-jében olvashat a "Vásárlási Feltételek" menüpontban.
Az áru visszaküldésének költsége a vevőt terheli.
Természetesen az árut díjmentesen személyesen is vissza lehet hozni budapesti üzletünkbe.
GYIK-5 Van egy szétszakadt nyakláncom. Mit lehet vele tenni?
Semmi gond! Rövid határidővel vállaljuk elszakadt láncok újrafűzését, csomózását, zárcserét és az ékszerek tisztítását.
Ugyancsak vállaljuk - határidő nélkül - elveszett vagy törött kövek pótlását. Sajnos ilyenkor a megfelelő kő megtalálása és beszerzése akár több hónapot is igénybe vehet.
A javítási megbízásokat csak az üzletünkben, személyesen tudjuk fogadni.

Vissza a kérdésekhez

Webáruház készítés