Blog
2017.02.08 14:28

Vízöntő és malahit

MALAHIT…a megoldások köve

Megértetem az életet,

Szín: zöld, feketészöld
Összetétel: bázisos réz-hidroxi-karbonát
Kristályszerkezet: monoklin
Mohs-keménység: 4
Fajsúly: 3,80
Törésmutató: 1,85
Maximális kettőstörés: 0,025
Fény: üvegfény, selyemfény
Előfordulás: kis mennyiségben világszerte de nagyobb mennyiségben rézbányákban, legfontosabb Zaire.  Egyéb: Zimbabwe, Arizona, Chile, Ausztrália, Németország, Franciaország, Románia, Oroszország (Ural), Namíbia, USA stb.
Megmutatja hogyan haladjunk tovább az utunkon - például segítő sugallatokat küld álmok formájában.  A lélek tükre – a kő viselése által nagy felismerésekre juthatunk…
Megvéd a gonosztól, boszorkányok ármányaitól – gyakran adták gyerekekre már a középkorban.  Manapság az ártalmas sugárzások kiszűrésére (mobiltelefon, mikrohullámú sütő, PC) használják.
Már az ókori Egyiptomban mafek néven festékként és kozmetikai alapanyagként használták. 
Érdekes!
Mindenféle félelem ellen kitűnő ! Fontos védelmező utitárs repülésfóbiásoknak, tömegközlekedési pánikolóknak !!

Megjegyzés: nagyon érzékeny kő!! Lehetőleg ne érintkezzék vízzel, ne tegyük napra sem.  Feltöltését éjszaka végezze,  használjon hozzá hematitot és hegyikristályt.  Azon kevés kövek egyike amely elveszítheti energiáját, bemattulhat sőt meg is repedhet.  Fazettáláshoz túl kicsik a kristályok.  Színe réztartalma miatt zöld.
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: ez az ásvány egyetlen gyógyító tarsolyából sem hiányozhat! Használják cukorbetegség, epilepszia, légibetegség és szédülés kezelésében.  Megvéd a háttér-sugárzástól, erősíti az immunrendszert.  Gyakran fordul elő az azurittal együtt – ez a társulás gyönyörű látvány és 2 fő csakrát hangol be egyidőben – torok és napfonat.  Kitűnően vezetik az energiát.  Az egész szervezetet harmonizálja ! 
Rodokrozittal együtt segít az érzelmek feldolgozásában.  A női problémák kúrálásához ajánlott – szexuális, menstruációs ciklus zavarok, görcsök, várandós asszonyoknál segíti a magzat fejlődését ést a vajúdást is könnyíti.

Csakra: minden csakra, különösen szívcsakra
Csillagjegy: bika, mérleg, skorpió, bak, vízöntő
Kínai csillagjegy: kígyó, kutya, disznó, bivaly, tigris

Webáruház készítés