Blog
2017.02.08 14:19

Vízöntő

VÍZÖNTŐ (január 21. – február 21.)
szilárd, levegő (meleg,nedves), pozitív, színe:indigó
szerencse nap: vasárnap  fém:ólom   bolygója: Szaturnus, Uranus
Motto:
Más vagyok... újítok, reformálok !

 

Szabadság, forradalmár, hatalommal szembeszállás, tisztulás, változtatás, „kreatív szolgálat”.  A Vízöntő-jegyűek akkor születnek, amikor a legzordabb az időjárás, ám amikor épp a tetőfokára hág a farsang, mókáznak, alakoskodnak mulatoznak az emberek. Bohémok, játékosak – a bohóc, bolond XXII kártya.  Hát csoda-e, hogy a Vízöntő ember is épp ilyen? Komoly, elgondolkodó, a világ jobbításán fáradozó, aki a vidámság álarca mögé rejtőzik, és soha senki nem tudja meg, mire is gondol, mit is érez, mit tervez éppen. Középpontban akar lenni, nem érzi jól magát ha nincs.  Hasonló uralkodási vágya van mint az Oroszlánnak.  Ám a Nap nem érzi jól magát a Vízöntőben.

Tipikus működése, legjellemzőbb tulajdonsága: először elrejti képességeit, szemlél, figyel, felméri az erőviszonyokat... kivárja a legalkalmasabb időt (Saturnus) – váratlanul (Uranus) megnyilvánul, rejtett oldalát megmutatja... sziporkázó megjegyzés, váratlan tett, jó ötletek, váratlan jó gondolatok (Uranus).
Hierarchia ellenes, állandó főnök ellenesség. Nagy ember/közösség szeretet; csoportban együttműködésben oké, felettesekkel NEM.  Különcség jellemző; másság, forradalmár. Utálja ha kinevetik de akkor is extrém marad.  Legemberibb – meg tudja érteni az embereket – minden extrém dolog normális neki.  Elfogadó a másság iránt, de nem szívvel csinálja, hanem aggyal (racionális) Uranus. Felismeri, felfogja hogy szeretnünk kell egymást – mert egyedül elpusztulnánk, függünk egymástól.  Fontos számára a közösség.
Érdeklődnek művészet, zene, tánc iránt + technikai dolgok iránt (Uranus) felfedezők, asztrológusok
Reformer, jellemző rá a hagyományok és korlátok felrúgása, új utak keresése az élet minden területén. A cím / rang nem hatja meg, nem esik hasra.  Mindig megújulásra törekszik. 
Érdekes! Régi megfigyelés: e jegy szülöttei vannak legkevesebben a föld kerekén. Nagy kár, mert különleges embertípus, örök újító, "világmegváltó", jobbra törekvő.  Igaz, rengeteg különc szokással is megáldotta a természet. Gyűlöli a formaságokat, s ha csak teheti, új utakon jár. Így aztán már messziről kirí a sorból gondolkodásmódja, viselkedése vagy öltözködése miatt. Egy régi asztrológiai könyvben olvasható: "A vízöntő jelleme egyszerre szfinx és csörgősipkás udvari bolond." A merev, gunyoros, rejtelmes mosolyú arc ugyanis csak maszk, ami mögé valódi érzelmeit rejti, az udvaribolond-öltözékkel pedig nemcsak bosszantani akarja környezetét, hanem jelzi azt is, hogy "a bolond mond igazat", és kendőzetlenül elmondja véleményét, lesújtó kritikáját a maradi, földhözragadt, nehezen mozduló világról. A Vízöntő szereti a társaságot, szívesen mókázik, játszik, viccel kifelé, közben lelke mélyén nagyon is komoly dolgok foglalkoztatják., Megrögzött reformer, mindenért rajong, ami új, többnyire az ultramodern irányzat követője. Ez pedig a munkájára, öltözködésére, ízlésére is rányomja bélyegét. Ő az, aki mindig két lépéssel a divatházak kínálata előtt jár, és nemcsak a formákkal, hanem a színekkel is meghökkentő hatásra törekszik. Elve mindig az: valami olyat kitalálni, ami még nem volt, ami új, ami más.

* Ikrek – kapcsolat általában
* Mérleg – PÁRkapcsolat
* Vízöntő – barátok akiket ÉN választok.

Férfi: hűtlen típus – darabszám a lényeg, szabad mozgástér
Vízöntő jele: 3 hullám (2x). Hazafelé tartunk... ugyanaz mint Egyiptomban a víz jele.

Bolygója: 2db: a Saturnus volt, de 1780 körül felfedezték az Uránus-t is
Bolygóinak tulajdonságai:
* Saturnus
– Bak és Vízöntő bolygója is... a Kapu őre, nagy feladatok...
*
Uranus
– Hatalmas változtató erő, a szabadság bolygója, 8 évig van 1 jegyben!  1781 Herschel fedezte fel, Merkur felsőbb oktávja ! Uranus is gondolkodás, mint a Vénusz, de sokkal finomabb rezgés – INTUICIÓ.   „Szabadság, testvériség, egyenlőség” –  pont ekkor fedezték fel az Uranust.  Meglévő korlátokat szét akarja feszíteni.  Valami meghökkentőt, szokatlant, váratlant mutat „muszáj hogy eltérjek”.  A spirituális igazság kimondása, a rebellis udvari bolond, üres hatalom megkérdőjelezése.

Uranus jele: kör, tetején kereszt, vízszintes szár 2 végén 2 félhold.
Saturnus jellemzője a TRADÍCIÓ  >  <  Uranus ÚJÍTÓ,  de harmónikus formájában a tradícióra épít. Diszharmónikus állapotában – lerombolja a tradíciót és úgy épít.
Tarot: örökifjú a korsójából (az ÉN) vizet önt a patakba.  A korsó tele lesz, vágyat érez hogy visszaáramoljon.  Ahogy ürül – megtelik szellemiséggel.  Megerősödött ÉN aki készen áll, hogy elengedje magát.
Utolsó levegős jegy – gondolataink, szellemiségünk Fénnyel telítése.  A Valóságot látni és tudni !  Megszabadulni az illúzióktól.  Azt tehetem amit akarok (=szabadság).  A gondolatiságot kell megtisztítani ahhoz hogy felszabaduljak.
Szembenálló jegy (polaritás – amit meg kell tanulnia): Vízöntő (elengedem az Ego-t) 0 ---- 0 Oroszlán (Ego)... a teli korsót lehet csak kiönteni „minden volt már 1X”.

Legfontosabb feladata: ne a változtatás legyen a cél.  Elfogadni a fennálló rendet, erős stabil ént kell növeszteni.  Nem erős ÉN – minden főnöktől viszolyog.  Az értelmetlen bilincseket kell lerázni, nem MINDEN bilincset.  Nem kell mindennek nekirohanni, belül kell rendet tenni először.
Tudnia kell: nem csak a világban vannak problémák, először magában kell körülnézni.
Lélek stáció: tovább folytatja a karma ledolgozását, jóváteszi a dolgokat amit a világgal szemben eddig elkövettem, a szabadság eszméje „Greenpeace”
11.ház
– Támogatók, barátok, protektorok, politika, összeköttetések, hobby / akadályozók - szabadon választott társaságaink.  Hivatás (nem egzisztencia) – szívből jövő elhivatottság Társasági élet / közösségben levés.  Hatást gyakorolunk a társadalomra.     Polaritás: 5.ház vágyak --- 11.ház: beteljesülése

Harmónikus CSILLAGJEGY: eredeti, intuitív, nyitott, ötletes, reformer, jó műszaki érzék, humánus, zseniális, szellemes.  Óvatos, nem kezdeményező – igazi énjét titkolja, de van előtte egy fátyol.  Találékony, felfedező képessége van, gyorsan tud reagálni, eredeti a gondolkodása.  Független. Eszméért hitéért mindent megtesz. Magas intuitív képességekkel bír – gyorsan tud reagálni – határozott reflexió (Saturnus).  Irtózik minden sikertelenségtől.  Nem szeretik ha a gyengéit megismerik.

Diszharmónikus CSILLAGJEGY sivár lelkiség, feltűnősködés, megbízhatatlanság / Saturnus, felelősség, gúnyosság, visszaélés, lenézés, sértő.  Hazug aforizmák, csillogó semmiségek.  Beletapos a legszentebb hagyományba.  A látszati dolgok lekötik.  Egyedüllétet nehezen élik meg.  Sürgető problémák elől kitér, felelősséget továbbdobja.  Különc, extrém, hippik, homoszexualitás, másság.  Szembeszegül a világgal, énjét meg kell erősíteni.  Alárendeltségre képtelen, anarchista, fanatikus, extravagáns, hűvös, kiszámíthatatlan, kötöttségektől irtózik, önfejű, rögeszmés, szabaduló művész.  Örökös túlfeszítettség, őrült ! idegek ! attitűd... Gyökértelenség, fanatizmus (tradíciót megveti)  „zseni őrült”.

CSILLAGJEGYszerencse drágakövei:
* elsősorban malachit, ametiszt, amazonit, sólyomszem,

* másodsorban krizokolla, lapis lazuli, cirkón, akvamarin, vérkő (heliotrop)
* harmadsorban türkiz, obszidián, jáspis, gránát, kék zafír, karneol

 

Webáruház készítés