Blog
2016.08.23 16:35

Szűz

SZŰZ (augusztus 23. – szeptember 22.)
változó vagy labil, föld (hideg, száraz),negatív (befogadó)
színe: lila, kék  szerencse nap:szerda   fém: bronz, higany 
bolygója: Merkur (de új bolygót vár) – Ikrek a másik, akinek ugyancsak Merkur !
Motto: S
zolgálok, rendszerezek, kategorizálok !

TIPIKUS: Itt az ősz kezdete, az aratás, a termés begyűjtése, a babérok learatása... Megnézzük eddig mire jutottunk, számba vesszük, megemésztjük, összegezzük az eddig megtett utat.  A Szűzre jellemző a hangyaszorgalom – ez a MUNKA háza is (6.Ház – Karma, Munka).  Nagyon dolgos – szinte munka mániás.  Szereti a kis dolgokat, precíz, aprólékos, kitartó, imád a részletekbe belebonyolódni – ideális például könyvelőnek. Ugyan Föld jegy, de azok közt a legkevésbé anyagi, inkább intellektuális, célja a dolgokat rendezni ! Ő a nagy „meós”.  Szerénynek tűnhet, de valójában azért van elég önbizalma.  Szemérmes.  Mivel változó jegy, könnyen befolyásolható lehet.  Szeret kertészkedni és szereti az állatokat.  A munkáját komolyan veszi – jól dolgozik.  Nagyon tud alkalmazkodni – fontos neki a szolgálat.  Nagy kritikus – például lektornak is kitűnő lehet – vigyáznia kell hogy ne csapjon át kekecbe akinek semmi nem elég jó.  Erős a valóságérzéke – számlák, rendszerezés, tudományos kutatás, matematika – nehéz elvonni a fizikai síktól.  Logikus az életszemlélete – amit észérvekkel nem lehet megmagyarázni, az nincs is.  Gyűjtögető – jó lesz ez még valamire... Drága holmikra sajnálja a pénzt. Jelszava: olcsón és praktikusan.
Nehézség: van hogy annyira belemegy a részletekbe, hogy elvész bennük és túlkomplikálja a dolgokat.  Megtörténhet hogy átcsap elviselhetelenül pedánsba vagy kicsinyesbe vagy tisztaságmániásba.
Dícsérni kell – optimizmusban sok támogatásra szorul !!

Legfontosabb feladata: elkülöníteni a jót a rossztól (tipikus: Hamupipőke) rendszerezni a tanultakat.  Megtanulni (újra tanulni) az ősbizalmat, leküzdeni pesszimizmusát, szorongását!
Érdekesség: érzelmileg komplikáltak, kedélyük hullámzó – ezt van, hogy szorgalommal kompenzálják... hasonlóan a Rákhoz hajlamuk van a sértődésre és ilyenkor visszahúzódnak.  Magába fojtás, csendesen szenvedés eredményezhet magas vérnyomást, gyomorbajt.
Konfliktus megoldása: előkészített érvekkel készül, van minimum A, B, C terve!

Symbolon kártya:
Hermés - szárnyas fejfedő és sarut visel – semlegesen közvetít Ég és Föld között ! Isten-ember.  Mindenhova szabad bejárása van. Háttérben város, folyón híd.  Pillangók – könnyedség.  Pitypang, gyermekláncfű.  Kezében tekercs – üzenetek vivője.  Caduceus bot – fehérfekete kígyó, szárnya van – levegő.  Bot maga a föld jelkép.  A teljességet hozza el.  Rafael arkangyal.

Lélek stáció: aratás, visszanézek, eddig mire jutottam.  Ha bevált – folytassuk, ha nem, engedjük el, csináljuk másként.  Új jövőt is teremt.

Bolygójának tulajdonságai: gondolkodás, jeleket észreveszi, a fátyol mögé látás – mi a valóság és mi az amit rávetítünk (illúzió), közlekedés, képzelet.  A lexikális tudás fontos!  Jele: fent: fekvő hold (anya-lélek), alatta a kör (atya – szellem), legalul a kereszt (fiú)...  mind3 szimbolika itt megtalálható – ő maga semleges.  Szellem, lélek, anyag – az emberek és a szellem világ közötti kapcsolatot megteremti.

Mundán asztrológiában: kereskedelem, kereskedők, utak (állapota), közlekedés, utazók, tolvajok is, korrupció, sikkasztás, kiskapuk átlépése Szembenálló jegy (polaritás – amit meg kell tanulnia): HALAK – Jupiter, Neptun ... a megértés különböző szintjei.  A Szűznek a Halaktól meg kell tanulnia a (már aprólékosan megtanult) részletek egészben való elhelyezését, szemléletét!

Harmónikus CSILLAGJEGY
intelligencia, magas értelem, világos gondolkodás, semlegesség.  Közölni / meghallgatni egyaránt tud.  Az isteni tudás közvetítője – veszi és átadja... a hétköznapi életben használhatóvá teszi.  Megbízható, aprólékos, szorgalmas munkaerő.

Diszharmónikus CSILLAGJEGY kommunikációs problémák, jó képességek rosszra használása – pl. kötekedés, tudálékosság, hazugság, hűtlenség, haszonelvűség.  Gyenge idegrendszert és emésztési panaszokat okoz.  Szétforgácsolódás, locsifecsiség, hamis igéretek...

CSILLAGJEGY szerencse drágakövei:

* elsősorban karneol, (imperial és más) topáz, jáspis, akvamarin, borostyán
* másodsorban ametiszt, howlit, lapis lazuli, nefrit, (sárga és kék) zafír, sárga achát, berill,
* harmadsorban szardonyx, tigrisszem, citrin, (bolygó szerint) smaragd, turmalin, jad

Webáruház készítés