Blog
2017.03.22 14:24

Halak és hematit

HEMATIT... a stabilitás köve
Mottó: visszaadom a bátroságodat...

Szín: fekete, sötétszürke, barnásvörös „vérkő”
Összetétel: vas-oxid
Kristályszerkezet: trigonális, táblás
Mohs-keménység: 5,5-6
Fajsúly: 5,12-5,28
Törésmutató: 2,940-3,220
Maximális kettőstörés: -0,287
Fény: élénk vasfény
Előfordulás: Nagy-Br. Cumberland, Banglades, Brazília, Cseho., Olaszo., Kína, Új-Zéland, USA Minnesota
Megjegyzés: Védelmező kő ami nem hiányozhatott a harcosok tartsolyából mikor a harcmezőre indultak, de a gyógyítók sem nélkülözhetik.  Sok helyen gyászékszerként használják.  Mint a gyökércsakra (fő energiaközpontunk) fontos köve, felelős azért ahogyan a világhoz hozzáállunk, vitalitásunkért, anyagi helyzetünkért, életerőnkért.
Érdekes! csiszoláskor vérvörösre festi a hűtővizet – emiatt kapta megtévesztően a “vérkő” nevet, pedig az IGAZI hivatalos vérkő, az a heliotrop ami egy jáspis féleség amelyben pici piros foltok fedezhetőek fel… 
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: földelő, védő hatás – megteremti a test, szellem és lélek harmóniáját. Jang-erős. Hasznos jogi ügyekben!! Erős – támogatja a bátortalan nőket, növeli az önérzetet és túlélő képességet. Hatékonyan kezeli a mértéktelen evést, dohányzást, és a mértéktelenség és az idegi eredetű kényszeres viselkedé minden fajtáját. Segít vérkeringési problémákon (Reynaud kór) és pl. vérszegénységen. Vas felszívódást és vörös vérsejtek képzését segíti. Jó a lábgörcsre, aggodalmaskodásra, álmatlanságra, gerinc kiegyenesítés, törések gyógyításában..  A rossz vérkeringéstől bénult kéz jól reagál a benne tartott hematitra.  Sokan hematitot szorongatva szeretnek álomba merülni.  A görcsöktől szenvedőknek is segítségére siet.  Pár darabot a zsebben tartva, morzsolgatva hatékonyan oldja a stresszt, mert leföldeli a negatív energiákat.
Csakra: gyökércsakra
Csillagjegy: Kos, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő, Halak
Kínai csillagjegy: Sárkány, Disznó, Bivaly, Tigris

Webáruház készítés