Blog
2017.02.27 10:10

Vízöntő és amazonit

AMAZONIT... a megtisztulás köve
Mottója: szűröm és megtisztítom a külső és belső negatív hatásokat

Szín: zöld
Összetétel: kálium-alumínium-szilikát
Kristályszerkezet: triklin
Mohs-keménység: 6
Fajsúly: 2,56
Törésmutató: 1,52-1,53
Maximális kettőstörés: 0,008
Fény: üveg- és selyemfény
Előfordulás: India, USA, Kanada, Namíbia, Brazília, volt Szovjetunió, Madagaszkár, Tanzánia
Megjegyzés: Egyesek szerint az Amazonas folyóról (ahol először felfedezték) kapta nevét.  Mások szerint arra utal, hogy ez az erős asszonyok segítőtársa.  Feltűnő színe ólomtartalmának köszönhető.  Földpátásvány.  A bátorság és az igazságosság esszenciája. 
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: Segít a megtisztulásban szellemi és energetikai szinten.  Megszűri a mobiltelefonokból áradó hullámokat – kitűnő telefonékszernek.  Blokkolja a geopatikus stresszt, elnyeli a mikrohullámokat és véd az elektromágneses szennyeződés ellen. 
Gyógyhatásai még: idegrendszer megnyugtatása, anyagcsere kiegyensúlyozása.  Réztartalmának köszönhetően enyhíti az érzelmi és szellemi stresszt, képessé tesz világosabb gondolkodásra és kreatívabb önkifejezésre.  Érdekes! Szülő nők kezébe adják a fájások enyhítésére és a szülés elősegítésére, valamint hasonló módon menstruációs görcsök oldására is használják.  Képessé tesz a világos gondolkodásra és segíti a kreatív önkifejezést. Enyhíti a bűntudatot és segít továbblépni.   Harmonizáló hatása van önpusztító hajlamok és depresszió esetén.  Képes megtisztítani környezetünket és minket magunkat is.  Elűzi a negatív rezgéseket és elménkből is kiűzi a negatív gondolatokat.  Érdekes! Fontos segítőtárs ha szerződést kell aláírnunk, vagy gyerekeknek dolgozatíráskor / feleléskor és azért hogy könnyebben menjen a tanulás.  Gyerekek szobájába téve igényt alakít ki a rendre és a tisztaságra – könnyebben rá tudjuk őket venni a takarításra is.  Elixírje nyilvánvalóvá teszi az egyetemes szeretetet.
Csakra: szívcsakra, torokcsakra
Csillagjegy: bika, mérleg, nyilas, vízöntő, halak
Kínai csillagjegy: kígyó, kutya, patkány, tigris, nyúl

Webáruház készítés