Blog
2017.02.27 10:05

Vízöntő és ametiszt

AMETISZT... a spiritualitás köve 
Mottója….. spirituális védelem, tisztítás, isteni kapcsolat

Szín: lila minden árnyalata lehet, (uráli: pirosas, kanadai: ibolyaszínű)
Összetétel: szilícium-dioxid  SiO2
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 7 drágakő, ékszerkészítéshez kiváló
Fajsúly: 2,65
Törésmutató: 1,54-1,55
Maximális kettőstörés: 0,009
Fény: üvegfény
Előfordulás: A 2. leggyakoribb ásvány a Földön (az 1. a földpátok)... Brazília, Urál, Románia, Kanada, Sri Lanka, India, Uruguay, Madagaszkár, USA, Németország, Ausztrália, Namíbia, Zambia
Megjegyzés: Az egyik legáltalánosabb kristály.  Hordalékban vagy drúzában található leggyakrabban. Dikroizmusa kékes, más szögből vöröses-bíbor árnyalatú.  Zárványai tigriscsíkosak (chevron), ujjlenyomat vagy toll alakúak.
Története: Plini szerint a követ színe alapján nevezték el – hasonló a bor színéhez.  A régiek szerint neve a görög „amethustos” szóból ered (nem részeg) és hitték hogy megvéd az ittasságtól, csitítja a haragot és segít megszabadulni a káros szenvedélyektől.
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: "Női" tulajdonságokat sugároz; spiritualitásáról híres, széles körben alkalmazzák gyógyításban és meditációban.  Szenvedélybetegségek ellen, rossz szokások megfékezésére, fizikai fájdalom enyhítésére (migrén-hűtött követ halántékra) és kimerültség ellen.  A rezgés emelésére, a meditáció elmélyítésére. Elősegíti az intuitív álmokat és az asztrális utazást.  Immunrendszer erősítő lehet és jótékonyan hathat az agyalapi és tobozmirigyre, ezért kivételesen jó vértisztító.  Megkönnyíti az alacsonyabb energiák átalakítását magas rezgésűekké spirituális és éteri szinten.  Nyugtatja hiperaktív elménket, stresszt és érzelmi kimerültséget enyhít.  Segít rendberakni szétszórt gondolatainkat és lecsillapítani érzelmi csapongásainkat.  A harmadik szemre (homlok csakra) helyezve enyhíti a pszichés kiégettséget és spirituális kimerültséget.
Spirituális: közvetíti St.Germain Ibolyalila Lángját, ami spirituális megtisztulást hoz, feloldja a karmikus terheket és megvéd az energetikai támadás ellen. Zadkiel arkangyal, a szabadság Ibolyalila lángjának angyala !
Tisztítása: tartsuk a követ jó pár percen át folyó víz alá, utána tegyük (nem direkt) napfényre megszáradni.  Vigyázat ! tűző napon kifakul...
Csakra: gyökér, korona és napfonat-csakra
Csillagjegy: kos, szűz, skorpió, nyilas, vízöntő, halak
Kínai csillagjegy: sárkány, kakas, disznó, patkány, tigris, nyúl

Webáruház készítés