Blog
2017.01.12 19:05

Bak és rubin

RUBIN... az élet köve

Az élet tüze vagyok...

Szín: vörös – rózsaszíntől a bíborig, barnásvörösig a króm és vastartalom szerint.  Gyakori az ikerkristályosodás – rideg. Tipikus színsávok és rutilzárványok. 
Összetétel: aluminium-oxid / króm és vas tartalmú – korund csoport tagja
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 9
Fajsúly: 4,00
Törésmutató: 1,76-1,77
Maximális kettőstörés: 0,008
Fény: üvegfény
Előfordulás: Vulkáni metamorf kőzetben – legszebbek Burmában.  Még: Thaiföld, Afganisztán, Pakisztán, Vietnam,.. fényes vörös – India, USA, Oroszország, Ausztrália, Norvégia (sötét, átlátszatlan).
Megjegyzés: A „rubin” szó a latin nyelvből származik és pirosat jelent.  India kilenc szent drágakövének a legnemesebbje, szanszkrit neve (ratnavaka) is erre utal: a Drágakövek Ura.  Krisna ékszereként szinte minden képen jelen van.  Viselni akkor érdemes mikor a Nap az Oroszlán jegyében áll.  Arabok talizmánként hordják – villám, rossz álmok és fulladás ellen. 
Ez a vörös kő tele van élettel.  Megtanít minket az élet élvezetére, mégpedig bűntudat nélkül.  Segítségével rátalálhatsz életcélodra és kellő motivációt ad arra hogy lépéseket tegyél álmaid megvalósításáért.  Vigyázat, szintetikusan is gyártják !!
A „nemesség” köve, összegyűjti és felerősíti az energiákat, közben elősegíti és serkenti a szellemi koncentrációt.  Segít viták, szóváltások során és az erőszak útjába akadályt gördít.  Évezredek óta óriási védelmező erőt tulajdonítanak neki, kiváló oltalmazó kő !!  A mágusok szerint megtöri a gonosz varázslatot, megerősíti a barátságot.  Serkenti a nyirokmirigyeket, felgyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből.  Fokozza a szellemi élénkséget, bátorságot, elkötelezettséget, teljesítőképességet.  Keleten a homlokon viselik – tobozmirigyet stimulálják vele (az ált. jó egészség létfontosságú központja).  
Amíg birtokodban van egy rubin, addig a gazdagság sosem hagy el.  Úgy tartják, hogy a rubin egyike annak a tizenkét drágakőnek amelyeket maga Isten alkotott.

Érdekes! Az egyik leghíresebb rubin kő az angol koronán látható, neve: Fekete Herceg rubin.  Érdekes! Aki csatába indult és tehetsége volt rá – mert ára mindig is borsos volt – rubint viselt. A szenvedély és az őszinte szerelem köve – erősíti a szexuális vágyat, örömöt, szenvedélyt a hálószobában.  Ha kapcsolatunk kissé elszürkült viseljünk rubint hogy fellobbantsuk a régi tüzet.   Lelkileg nehéz időszakokban érdemes viselni mert kibillent ebből és vitalitással, jókedvvel, derűvel lát el.    Napon töltsük fel !!
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: a vérpiros rubin elsősorban a szívre, vérre és az ezekkel kapcsolatos betegségekre (pl.vérszegénység, mentstruációs bajok, vérkeringés, trombózis, szívbajok) van jó hatással.  Sokan hisznek benne hogy képes az öregedést lassítani külsőleg, belsőleg egyaránt.  Erősíti a szívet, immunrendszert és véd a fertőzésektől.  Enyhíti a fefájást.

Csakra: gyökér és szexcsakra
Csillagjegy: kos, oroszlán, mérleg, skorpió, bak
Kínai csillagjegy: sárkány, majom, kutya, disznó  Tarot: IV.Uralkodó


Webáruház készítés