Blog
2017.01.12 19:01

Bak

BAK (december 21. – január 21.)
kardinális, föld, (hideg, száraz), negatív, ..... csakra, színe: .....
szerencse nap:szombat  fém: ólom  bolygója: Saturnus, X.ház
Motto:
Szerkezeteket építek, hasznosítok

 

„a kezdet” tizedik jel 10 = 1... 4X3 szakasz – utolsó 3as szakasz.  Téli napforduló.  A Nap elindul fölfelé (márc.21.-ig)... a hazafelé vezető út... az anyagtól való megszabadulás.

TIPIKUS: Materiális, anyagelvű – tudja, hogy az anyag az élet része.  Fontos neki az egzisztencia kialakítása.  Saturnus – pesszimista hozzáállás.
Fontos neki: az anyag, az eredmény. Kiszámítható, precíz.  Építkezik – lépésről lépésre halad, türelmes, szívós, kitartóan törekvő, „ha belepusztul is”.  A hétköznapokban: megbízható, céltudatos, felelősségvállaló, kitartó, fókusz, rendszerez, rend híve, alapos munkát végez, tervezés, tud és szeret dolgozni MUNKAMÁNIA, fegyelmezett, összeszedett. Fokozatosan, szívósan tud nagyra törni – önuralom jellemzi.  Képes lemondásokra a cél érdekében. Legellenállóbb, lehet terhelni, edzett.  Hires aszkéták.  Szorgalom, pontosság, megbízhatóság.  Nagyon erős felelősségtudat.  Hirtelen siker – nem jellemző.  Becsületes, kötelességtudó.  Zárkózott. Megfontolt.

Fejlődni, továbblépni akar a világban, kezdeményező módon.  Kardinális minőségükben nem túlfűtött (mint a Kos), nem érzelmes (mint a Rák) és nem könnyed (mint a Mérleg) hanem bölcs, előrelátó, higgadt és józanul munkálkodó. 
Általában soványok, hosszúkásak, csontosak – szívós, aszkéta testalkatúak.  Két mély barázda van a szájszegletükben és korán ráncosodnak.
Nyíltan megítéli az embereket, ügyeket. Jó a memóriája. 

Illúzió, romantika – távol áll tőlük.  Egyébként sem teszi közszemlére az érzésvilágát.  Magasabb szinten spirituálisan is fogékony.  Keresi az összefüggéseket, a mélyebb értelmet.
Pénzügyekben – nem költekezik, sajnálja kidobni, 3 éve u.azt hordja „ragaszkodom hozzá – ez adja a biztonságot” – a szűkösségre van berendezkedve.
Nem alkalmazkodó –  inkább hallgat.  Szembenállás a Rákkal, aki simulékony..
Kacatokat kidobja, a praktikum a lényeg ! Igénytelennek tűnhet.
Vezető pozíció –  csakis szívós, kemény munkával... alulról jövő, nem hullik az ölébe.
Nehézség:  Címek és rangok (pl. társadalmi) motiválják, ezek rabja – pedig mindez csak eszköz, hogy megtanuljunk „anyagul” és szabaddá válljak az iskolarendszertől... „nincs mitől félni az anyagban”.  Túl sokat ad a külsőségekre.

Legfontosabb feladata: tervezni, kiszámolni, szívósan végigvinni ! felelősséget kell vállalni mindenkinek mindenért !
Jellemző foglalkozások: mérnök, közgazdász, rendszertervező, matematika, illemtanár, igazgató, színészek.  Terv, kiszámolom ! Recycling, fenntarthatósági szakértő – profi.
Mint szülő, az életre, a mindennapokra nevel „egyetemre kell menned”.  Teljesítmény orientált, nagyok az elvárásai !! elültetheti gyerekében a frászt. Merevség, ragaszkodik, diktatórikus.
Konfliktus megoldása: ránéz, meggondolja, tervez, megoldja.  Megfontoltan mond véleményt, megalapozott.

Lélek stáció: Feladatom megtanulni uralni az anyagot és elválni tőle.  Tudom, hogy most már haza kell mennem, vállalnom a felelősséget azért amit eddig tettem, teremtettem.

Bolygójának tulajdonságai: A Saturnusra jellemzően kikényszerítheti a dolgokat, határokat szab, kereteket ad, korlátokat hoz létre. A Kapu Őre, az Idő ura... a lelkeken uralkodik az anyag. Legnagyobb feladat, bölcsesség !  Feladata: megszilárdítás, konkréttá váljanak a dolgok, összeszedetté tesz, SZŰKÍT ! Fékezés.  Jelzi a korlátainkat.  Tudatunk a Saturnus miatt nem esik szét.
Utána – transzcendentális bolygók (láthatatlanok) jönnek.
Sok kemény leckét kap a Bak a Szaturnusz révén.  Nem roppan össze, tanul belőlük, nemesebbé válik tőlük.  Soha nem adja meg magát – hamar megtanulja lekűzdeni a nehéz helyzeteket.  Szaturnuszi állat: teve – szívós !
Saturnus visszatérések – 28-29 éves, felnőtté válás, nehézség, régi korszak vége...  56 évesen – számonkérés; 84 évesen – bűntetés.
Amelyik házban áll a Saturnus annak a háznak az adottságaiban van a feladat

Jele:  Kereszt ül a félholdon (anyag a lélek tetején)

Szembenálló jegy (polaritás – amit meg kell tanulnia): a Bak tud --- a Rák érez.  Érzelmeket kell beépíteni, finomságot tanulni !! Kiáradással kell kiegészülnie.  A szembenálló Rák és Oroszlán ezekre megtaníthatja. A kozmosz ritmusa – a ritmikus változás fejlődést eredményez.
X.
Ház – az Élet célja ! irányt mutat – merre áll a hajónk orra... hivatás ! A lecke mindig ugyanaz = a szeretet. A világban kitűzött céljaink, karrier, küldetés, saját irányok, anya, társadalmi elhelyezkedés, eredmények, hatalmi kilátások.  Sarkalatos ház (azért római szám). 
Ha NŐ akkor X.ház = Anya (Mars).  Ha FFI akkor X.ház = Apa
Az én X.házam = Após, Anyós – a férj IV.háza (otthon).  VII.ház = férj I.háza
Szemben áll a gyökerünk házával, a IV. házzal: ez az életfa koronája, a szellemi én, a szabályok szerinti élet. Hivatás háza - de ez nem feltétlenül jelent karriert. Itt találjuk a nagy feladatokat, a társadalmi szerepünket és a kötelességünket. Ezen a helyen csak a kemény munka árán szerzett rangnak és sikernek van értéke. Ha nem vállaljuk fel a kijelölt feladatokat, a sors kényszerít rá minket, hogy a terheket a vállunkra vegyük. Szemben van az apa házával, vagyis az anyáról ad információt.

Harmónikus CSILLAGJEGY a realitások megvalósításának embere.  Célratörő, tudja hogy mit akar.  A,B,C,D tervek ! Hiányzik belőle a spontaneitás.  Elnyomja az érzéseit ha a kitűzött cél megkívánja.  Nem dőzsöl.  Nem kell a dísz és a pompa hisz ezek nem viszik őt előre.  Belefog... nem rohan (mint pl. a Kos aki gyors „mit tökölsz” de nem ér a végére)... biztosan végigviszi !  Megszokott személyek, barátok mellett kitart, hűséges.  Megtalálja adott helyzetben a biztonságot, nem kedveli a mellékutakat. Bak – elindul egyedül, nem tér le a mellékútra.  A magasabb, fejlettebb Bak számára fontos a spiritualitás – kutat, tanulmányok.

Diszharmónikus CSILLAGJEGY Saturnus miatti – merevség... szokások, előítéletek.  Mindent feladatnak él meg.  Fukar, érzelmekben szegény.  Kardinális – elvileg nem, de itt a bolygó miatt.  Önzőség, célját nem téveszti szem elől.  Másik hátára könyököl.  Kőszivűség (Saturnus).  Önmarcangolás (más mint a Skorpió – poklok mélye) – korbácsoló, aszkétikus.  Spájzoló – rigolyás, rugalmatlan, számító, zárkózott, hideg, keserű, rideg, karrierista, peeszimista.
Ha a Bak műveletlen – gyáva, gyenge... akkor nagyon... agglegény, ember kerülő.  Anyagias, bizalmatlan, lehet magányra vágyó. Erkölcsi gyengeség.  Embergyűlölő, elhidegülő.

CSILLAGJEGYszerencse drágakövei:

* elsősorban obszidián, ónix, krizopráz, rubin, macskaszem, malachit, holdkő
* másodsorban smaragd, moha achát, gránát, rózsakvarc, rodonit, lapisz lazuli
* harmadsorban amazonit, füstkvarc, zöld / fekete turmalin, ametiszt, borostyán, labradorit, tektit

 

Webáruház készítés