Blog
2016.12.15 14:40

Nyilas és akvamarin

AKVAMARIN… a boldog kapcsolat köve

Szín: zöld, tengerzöld, átlátszó, égkék, sötétkék
Összetétel: berillium-alumínium-szilikát
Kristályszerkezet: hexagonális
Mohs-keménység: 7,5
Fajsúly: 2,69
Törésmutató: 1,57-1,58
Maximális kettőstörés: 0,006
Fény: üvegfény
Előfordulás: Brazília (drágakő minőség főleg itt, cascalho hordalékban), Ural, Afganisztán, Pakisztán, India, Nigéria, Madagaszkár (sötétkék)
Elnevezése a latin aqua, azaz víz és a mare, azaz tenger szavakból állt össze, nem véletlen hogy a tengerészek védelmező köve melyet amulettként viselnek a kiszámíthatatlan óceán haragjától.  Manapság javasoljuk általában az utazóknak és azoknak akik úszni vagy hajózni tanulnak.  Viseljük a szívcsakránk közelében ha negatív érzések, félelmek gyötörnek.
Tarot / Kabbala: XII.Akasztott ajánlott kritikus élethelyzetekben mikor már nincs más hátra – át kell gondolnunk eddigi életünket.  Önmagunk belső énjével párbeszédet indít el és Dát-on át segít elérni a magasabb szintű tudatállapotot és a tökéletes önmegvalósítást.
Megjegyzés: a legtöbb piacon megjelenő akvamarint hőkezelik, hogy emeljék színhatását. Gondosan kell hevíteni, mert túlhevítve színtelenné válhat. Ma legtöbbre az égkék és sötétkék színűeket értékelik.
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: Ez a drágakő nyugalmat hoz, megfontolttá tesz, ráhangolódik tudatunk legmagasabb spirituális szintjére és a legfőbb jó felé törekszik. Spirituálisan segít a meditációs elmélyedésben, felerősíti a megérzéseket és megkönnyíti az angyalokkal való kapcsolódást, nyitottá tesz a finomabb rezgésekre.  Oldja a stresszt, elsimítja a perpatvarokat. Hasznos a duzzadt mirigyek kezelésében és a stressz okozta szemfenéki nyomás megszüntetésében, fáradt, égő szemeket nyugtatja.  Segít a méreganyagoktól megszabadulni és böjtöléskor is hatásos.  Sérülések, gyulladások esetén gyorsabb lesz a gyógyulás.
Csakra: torokcsakra
Csillagjegy: bika, ikrek, rák, szűz, mérleg, skorpió, halak, vízöntő
Kínai csillagjegy: kígyó, ló, bárány, kakas, kutya, disznó, nyúl, tigris

 

Webáruház készítés