Blog
2016.12.10 17:01

Nyilas

NYILAS (november 23. – december 21.)
változó vagy labil, tűz (meleg,nedves), pozitív, színe:kék, purpur (kárminvörös)
szerencse nap: csütörtök  elem:   fém: cín  bolygója: Jupiter
Motto:
Lobogok, kutatok, lelkesedem!

TIPIKUS: A Nap még mindig lefelé megy, egészen a téli napfordulóig (ahol elindul majd felfelé).  Belső átalakulás, felkészülés.  Nyilazó Kentaur... tekintetemet fölfelé... célt kijelölöm... eggyé válok célommal hisz csak ekkor tudom a nyilat útjára engedni, kilőni. Alsó rész – ösztöni; felső rész – nyíl / szellemi.  Nem teljesen (csak félig) rabja az ösztönöknek...  
Csillagképben Antares a Skorpió szíve – ezt veszi célba a Kentaur.  Ha a Skorpiót sikerült jól megélnem, túljutok a halálfélelmen, megnyílnak az Égi Kapuk.
Innen kezdődik a 4 elem uralásának szintje.  Utolsó tűz jegy a zódiákusban.  Kos – erők kipróbálása.  Oroszlán – ÉN érvényesítése.  Nyilas – az emelkedést szolgálja, távlatot, értéket amihez fel kell nőni.  Lobogó tűz, optimizmus, hit, összegzés, magasabb szempontok szerinti rálátás, fölfelé néz, valahova tart... erő, akarat, tűz mozgatja, az Isteniség felé, „haza” tart. 

Jellemző tulajdonságai: széles látókörű, vidám természetű, szívélyes modorú, szellemes, energikus, tele van természetes energiával. Élvezi a független életet. Derűs, barátságos modora vonzza az embereket. Egyenes és szókimondó, elég gyakran fejezi ki tetszését és nemtetszését. Ez utóbbit olykor olyan nyersen, hogy megbántja vele az embereket. Ezt nem rosszindulatból, sokkal inkább őszinteségéből teszi.  Nyílt, egyenes, erős az  ŐShite és ŐSbizalma – valami segítség majd jön – a happy end nála be van építve !!  Jóhiszemű és optimista – lobog, lelkesedik, hitet ad, „menni fog”.
Gyenge a kritikai készsége – könnyen rászedhető.  Ideákkal lehet lelkesíteni, nem a pénz mozgatja, hanem a dicsőség.  Képtelen dátumokat, neveket, számokat megjegyezni.
Nincs időérzéke – mindig mindenhonnan elkésik.  Nagy Utazás – szélesíteni látókörét... fizikailag is de eszemiekben is.
Hit – ebben csalódás neki a legszörnyűbb – életkedvét is elveszítheti.  Nem haragtartó de ha hitét veszti csalódott, nem tud többé bízni...  Csalás – fel sem merül benne.
Házban szeret felső emeleteken lakni  – így is szeret RÁLÁTNI a dolgokra...
Igazság bajnoka, a „megmentő”, keresztes lovag – magas elvek !
Fair play fontos – elegáns sportok: lovaglás, vívás, síelés, tenisz, golf, kerékpározás, öttusa, gerelyhajítás... pl. box biztos NEM !  Hízásra hajlamos – Jupiter / határtalanság... legnagyobb bolygó !
Jelszava: „A változás gyönyörködtet!”
Nehézség:  Nem viseli a kényszert !
Legfontosabb feladatai: Ne vállalja túl magát.  Tudjon kicsi lenni, hagyjon helyet másnak.  Ne töltsön be minden teret – mert hajlamos.  Figyeljen a részletekre is.  Áthatja a hit, de ne felejtsen el reálisan látni.  Haladjon inkább lépésről lépésre.

Konfliktus megoldása, stratégia: Önvédelemből: a tűz erejével lesöpri az ellenséget.  Kis problémákkal nem foglalkozik, csak nagy dolgokkal... elvi alapon keresi a megoldást.  Nagyvonalúan, kedvesen, kosz foltot nem hagyva „nemesen” intézi a konfliktusait.
Lélek stáció: az evilági MÖGÖTTI / feletti mozgatórugókat kezdi el keresni... csak föntről van megoldás.  Szintézis ! a megszerzett spirituális tudás vizsgázik a hétköznapokban. 


Bolygójának tulajdonságai: Jupiter TÁGÍT (míg a Saturnus szűkít)... a FIÚ, a megtestesült... „Fortuna Major” nagyon jó akaratú bolygó
Jele: a félhold (lélek) tetején kereszt (anyag)  - a lélek uralja az anyagot.


Szembenálló jegy (polaritás – amit meg kell tanulnia):  elhozza a szintézist.  IKREK: a hétköznapok hogyan tanítanak engem spirituálisan? meg kell tanulnia Ikrektől az „is-is” álláspontot.  Miért ? Nyilas 10 parancsolat, törvény, végsőkig kiáll emellett, dogmatikussá vállhat.  Eszme o.k. de egyénileg kell megvizsgálni, megengedőbbnek kell lenni.


9.HÁZ „én hiszek” a változó TŰZ / Nyilas / Jupiter analógia.
Isten keresés, hit, mély, nagy gondolatok, felsőbb iskolák, erkölcs, jog, nagy perek, főpapság, értékrend, NAGY UTAZÁS, II.házasság, nagyszülők, szónoklás... indulunk újra hazafelé  Már nem csak 1 test vagyunk amit ki kell elégíteni folyamatosan. Iskolák házaihoz tartozik: (5. ház – általános iskola 3. ház – középiskola) 9. ház – főiskola, egyetem, szellemi sík, professzor
VII.ház = a házastárs I.háza... 9.ház = a házastárs 3.háza – közvetlen környezete, testvér, szomszédság, unokák.

Harmónikus CSILLAGJEGY
Tevékeny, vidám, élénk, derűs -  főleg ha ASC Nyilas. Sugárzó a szeretete, kedves a tekintete. Bőkezű, nagyvonalú, érték orientált. Nem szeszélyes.

Magas szintű a spirituális törvények ismerete, „a minden dolgok szeretete”  Bölcsesség, megértés, elfogadás árad belőle és a sors mély ismerete (látom az összefüggéseket és a fejlődést). Hit, vallás – fontos neki.  Isten hit – tekintélyt érti, elismeri: „ez kell”.  Megérti az élet hierarchiáját. 
Szabadság, szeretet és 3 lépés távolság.  Bezárva, ölelve – nem szeret lenni !  Becsületes, lovagias, elegáns, lojális – nagyon, fair play lelkes híve, etikus, idealista. Önbecsülése pozitív – van hite.  Vezető típusok, fontos neki a siker – kiemelkedni.  Folyamatosan képezi magát, szintetizál, távlatokban gondolkodik.
Profétikus, bölcs, előrelátó.  Szíve befolyásolja cselekedeit és értelmét is. Előítéletmentes - „nem ítélkezés” – látja hogy valaki honnan jön – oka van.
Fejlett az erkölcsisége – nem a földi jog vezérli hanem a saját maga által felállított mérce – ami sokszor még szigorúbb.
Természet, kirándulás.  Társaság kedvelő
Jól kezeli a vészhelyzeteket. Magabiztos, bátor, megbízható, eléri célját.  Igényli a változást ! Van fegyelem is benne.  Tud magától belekezdeni bármibe..

Diszharmónikus CSILLAGJEGY
Hirtelen haragú lehet - ahogy fellobban, le is nyugszik, szeszélyesség ! Türelmetlen, dühös, erőszakos!! Nem tud lelkesíteni, bíztatni.  Érzéketlen, másokon átgázol, éles nyelvű.  Vitát nem adja fel, veszíteni nem tud.  Másokkal szemben is magas az elvárása, másokon dominálni akar.   Nehezen ismeri el ha hibázik - bocsánatot kérni nem tud. Mindent ő tud a legjobban – nagyképű, arrogáns!  Részletekkel nem tud / hajlandó foglalkozni...
Hamis, álszent, képmutató, hetvenkedő, beképzelt, hatásvadász, kicsapongó.  Pletykás.  Az embereket rangsorolja.  Betegesen 3 lépés távolságot tart. Kalandvágyó – hűtlen és még neki áll feljebb.

Ha hitét elveszti akár öngyilkos is lehet. Sport imádatot vagy bármit – túlzásba visz.
Mértéktelen, elhízik, lusta, gőgös de hiú – máj, cukorbeteg, hasnyálmirigy bajok.
Átcsaphat felületesbe – Ikrek szembenállás...  Összevissza beszél – elnevez szavakat más szavakká.  Okoskodó.  Papoló, hittérítő.  Kerüli a munkát, de hajszolja a magas társadalmi rangokat.

CSILLAGJEGY szerencse drágakövei:

* elsősorban lapis lazuli, türkiz, topáz, kalcedon, zafír, sárga cirkón (hyacinth), krizolit (peridot / olivin), akvamarin, amazonit, ametiszt, hematit,
* másodsorban rubellit, gránát, rubin, citrin, malachit, azurit-malachit, karneol, aventurin, onyx, unakit
* harmadsorban rutilkvarc, gyöngy, heliotrop, obszidián, borostyán

 

Webáruház készítés