Blog
2016.11.22 13:30

Skorpió és topáz

TOPÁZ… az önbecsülés köve
Mottója: az önmegvalósítás fényét szórom rád

Szín: arany/kék
Összetétel: aluminium-fluor-hidroszilikát
Kristályszerkezet: rombos
Mohs-keménység: 8
Fajsúly: 3,54
Törésmutató 1,62-1,63
Maximális kettőstörés: 0,01
Fény: üvegfény üveg
Előfordulás: Brazília, USA, Sri Lanka, Burma, Oroszo, Ausztrália, Tasmania,
Pakisztán, Mexiko, Japán, Afrika etc.  Nevét valószínűleg Topasos szigetéről (Vörös tenger – Zeberget) kapta és több mint két ezer éve ismerik.
Megjegyzés: már az ókorban is talizmánként viselték hogy védje az embert a bajtól és jó dolgok történjenek vele…manapság sokszor adják szerelmi zálogul !!  A topáz egyike a 12 kőnek (a Víz Angyala) ami ott van az angyaloknál akik a mennyek kapuját őrzik !!  http://kristalyero.blogspot.hu/p/12-kiralyangyal-es-kristalyok.html  Csütörtök reggel:a Víz angyala Drágaköve: topáz  Jelmondata: Víz angyala, menj be a vérembe, és add át életed ritmusát egész testemnek.  Közvetít:Képességet a vérkeringés szabályozásához és fájdalmak csökkentéséhez.  Különösen a zódiákus VÍZ jegyei vonzódnak hozzá !
Segít bölcsességet meríteni a sor fordulataiból és elismerni saját életünk és tetteink sikerét. Támogatja az önmagunkba vetett hitünket és viseléskor végre azt érezhetjük hogy az életünkben sok minden a helyére került.  Kiegyensúlyozottá tesz, nyugalmat és békességet hoz szívünkbe, ezáltal képessé válunk arra hogy önmagunkat szeressük.  Arra ösztönöz, hogy bízzunk saját képességeinkben.  Érdekes! a kék topáz hasznos segítő a vezető beosztásban dolgozóknak. A középkorban a boszorkányság és fekete mágia ellenszere volt.
Szív csakránkat különleges módon támogatja – segít hogy olyan szerelmi kapcsolat alakuljon ki köztünk és partnerünk között mely spirituális alapokon nyugszik, melyet egy felsőbb erő is támogat.  Ugyanakkor jótékony hatással van ránk hogy megbocsájtsunk és segítsünk az elesetteken.  Ez az a kő amely segít rátalálni igazi élet és karma feladatainkra.  A hűség, hit, szerelm és barátság köve.  Pénzhozó, de csak akkor ha javainkat továbbáramoltatjuk.
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: Szenvedélybetegségek lekűzdésekor hasznos társ lehet a topáz.  Támogatja a májat, hasnyálmirigyet és gyomrot.  Jótékonyan hat asztma, allergia, láz, gyulladások esetén,  a tobozmirigyet erősíti, szem, hasnyálmirigy, belek, epe/szem, torok, hallás, kiegyensúlyoz - túlsúly és alultápláltságnál egyaránt. Kitűnő szövetmegújító – az öregedési folyamat lassítására hordják.  Depresszió ellen, idegösszeomláskor, koncentrációt javít erősít, nyugtat,
Az aranysárga topázt a kora reggeli órákban, a kéket pedig a kora esti szürkületben, hegyi kristályok között érdemes feltölteni !

Csakra: napfonat, torok és szív csakra
Csillagjegy: ikrek, oroszlán, nyilas / szűz, nyilas, vízöntő
Kínai csillagjegy: ló, majom, disznó/kakas, patkány, bivaly

Webáruház készítés