Blog
2016.11.16 16:16

Skorpió és labradorit

LABRADORIT... a titokzatosság köve
Mottója: a csillagokból hullottam alá

Szín: fehér, szürkésfehér, barnás, vöröses, zöldes, a sötétszürkétől a szürkésfeketéig
Összetétel: nátrium-kalcium-szilikát
Kristályszerkezet: triklin
Mohs-keménység: 6
Fajsúly: 1,70
Törésmutató: 1,56-1,57
Maximális kettőstörés: 0,010
Fény:  üvegfény
Előfordulás: Labrador (Kanada), Finnország, Olaszország, Norvégia, Grönland és volt SZU metamorf és vulkáni kőzeteiben.

Érdekes!   Töltése:
Megjegyzés: nevét a Labrador-félszigetről kapta, ahol 1770-ben találtak rá. Csiszolva egyike a leggyönyörűbb és legtitokzatosabb köveknek, plagioklász földpát drágakő… ékszerekben legkedveltebb a színek játékát mutató labradorizáló anyag.  Legsokszínűbb példányai a finnországi spektrolitok.
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: Különleges ez a kő – segít átvészelni a nehéz időket !  Viselőjének a tudás és a megértés bőségét hozza fel, fokozza a lelkesedést, az ötletgazdagságot, kreativitást.  A fej energiájának gyógyítására és a hiperaktív elme túlműködésének levezetésére használják. Kiegyensúlyozza a hormonokat, segít a menstruációs feszültségeknél is. Csökkenti a vérnyomást, egyenletessé teszi a vérkeringést és a szívritmust. Erősíti a májat és a vesét, szabályozza a szervezet sav-bázis háztartását. Kalciumtartalma miatt csont és gerincproblémák elhárításában segíthet.  Enyhíti a fázósságot, csillapítja a reumát és a köszvényt.  Aktiválja öngyógyító és védekező képességeinket és a csecsemőmirigyen át az immunrendszert, vagyis ellenállóvá tesz.  Ajánlott gyakran betegeskedőknek, túlérzékenyeknek.  Elsősorban a kéz mellékcsakrájához kapcsolható, de az összes csakrát harmóniába hozza, rezgése az egész aurát tisztítja.

Feloldhatjuk érzelmi blokádjainkat, rezgései stabilizálják auránkat.  Szellemednek segít magasabb dimenziókba emelkedni.
Feltöltése: éjszaka, kozmikus energiával.

Tarot: XIV.Torony... Ismerd fel a valóságot! Szabadulj ki az önzés, félelem, erőszak, megbántás, irigység és rosszindulat hamis tornyából – képletesen ugorj ki ebből a romba dőlő toronyból, ez így nem mehet tovább ! gondold át az Életed.  Helyére – szellemeden keresztül – erős várat építhetsz !

Csakra: torok és szív csakra
Csillagjegy: bak, halak, skorpió
Kínai csillagjegy: bivaly, nyúl

Webáruház készítés