Blog
2016.11.06 00:05

Skorpió és citrin

CITRIN… a gazdagság köve
Mottója: a gondolat tisztasága

Szín: sárga, kvarc sárga, aranysárga
Összetétel: szilícium-dioxid (kvarc)
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 7
Fajsúly: 2,65
Törésmutató: 1,54-1,55
Maximális kettőstörés: 0,009
Fény: üvegfény
Előfordulás: Brazília, Spanyolország, Madagaszkár, volt-Szovjetunió

Ez a kő a napfényt hozza el életünkbe és akik kedvelik jókedvű, optimista emberek.  Neve a francia “citron” szóból ered ami citromot jelent.
Érdekes! Aki álmában citrint visel nyitott lesz az új eszmékre.  Indiában  (neve ott: szunehla) a Jupiterhez társítják, a Kabbalában a Tiferethez és a Naphoz kapcsoljuk.  Jang jellegű energiáival testünket, lelkünket felmelegíti és erősíti egyéniségünket. 
Megjegyzés: a citrint topáz hamisítására használták és valaha „brazíliai topáz”-nak nevezték. A természetes citrin halványsárga és ritka, a legtöbb mely a piacon megjelenik valójában hőkezelt ametiszt. Rendkívül ritka a drágakő minőségű citrin.  Langyos vízben mossuk és gyenge napon töltsük fel.
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: általános erősítő, de speciálisan a gyomor és a belek problémáira nyújthat megoldást: felfúvódás, teltségérzet, gyomorgörcsök enyhítésére kiválóan alkalmas.  Komolyabb ilyenfajta betegségek (gyomorfekély, bélrák, gyomorrák) korai szakaszában  topázzal együtt jobban fejti ki hatását.  Kedvezően befolyásolja az anyagcserét, méregtelenítést, a máj, lép és vese működését.  Irányítja, elősegíti az inzulintermelést – a cukorbetegek kedvelt köve. Lelki síkon kedély javító és hat a depresszió ellen is.  A regeneráció és a feltöltődés köve.  A napfonat-csakrán át meghozza kreativitásunkat, optimizmusra ösztönöz és lelki válságra vigaszt nyújt.  A torokcsakrán át segít kimondani gondolatainkat, kifejezni sérelmeinket.  Elűzi a félelmet az életünkből.   Rezgése új ötleteket hív elő, támogatja a művészi tökéletesedést.  Lelki válságban vigaszt nyújt.   Érdekes! Az anyagi gazdagság köve: régen (de ma is) citrint tettek az emberek az erszényükbe hogy soha ne fogyjanak ki belőle a ropogós bankók és a csilingelő pénzérmék !!

Csakra: napfonat-csakra, torokcsakra
Csillagjegy: bak, ikrek, oroszlán, szűz, skorpió, bika
Kínai csillagjegy: kígyó, ló, disznó, bivaly, kakas

 

Webáruház készítés