Blog
2016.11.05 23:56

Skorpió és vörös jáspis

VÖRÖSJÁSPIS... a védelmező

Mottója: szerencsét hozok, védelmezlek és bátorrá teszlek...

Szín: vörös, vöröses barna
Összetétel: szilicium dioxid
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 7
Fajsúly: 2,61
Törésmutató: 1,53-1,54
Maximális kettőstörés: 0,004
Fény:  üvegfény
Előfordulás: mindenhol de – főleg India, Venezuela, USA, Oroszo., Franciao., Németo.  Érdekes!   Viccesen smink-kőnek is hívják mert ha jáspist viselünk, az a legelőnyösebb vonalainkra irányítja a figyelmet.  A magyarok védelmező kövének tartják a jáspist.  Római gladiátorok is viselték a jáspist, remélve hogy megvédi őket a bajtól.  Angolul: jasper, ami egy férfinév – perzsa eredetű szó, jelentése: kincstárnok.
Királyságok 12 angyala:  Vasárnap reggel: A Föld angyala Drágaköve:jáspis  Jelmondata: Föld angyala, áraszd erődet sejtjeimbe, és újítsd meg egész testemet.  Közvetít: A test sejtjeinek megújulási képességét a földenergiák átalakításán keresztül.
Megjegyzés: Kedvelt szerencsekő ! sokan viselik amulettként, elűzi a bajt és távoltartja a gonosz szellemeket.  Nagyon erős védelmi erőt tulajdonítanak neki ősidők óta.  Neve görög kifejezésből származik és jelentése: pettyes.  Kalcedon változat.

Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: Jó hatással van az akaraterőre, segíti a megvalósítási képességet, kitűnő gyógy drágakő vérproblémák orvoslására és gyomor-, bélpanaszok esetén is.  Oldják a véralvadékot, a vércukorszintre gyakorolt hatásuk miatt hasznosak cukorbetegek számára.  Csökkentik a vérzéseket (pl. túl erős havi vérzés), segítenek menstruációs panaszoknál.  Átmelegít, javítja a vérellátást, élénkíti, serkenti a keringést és lázat csökkent.  Az izzó vörös színű jáspis jó hatással lehet szexuális életünkre, amennyiben szeretnénk több izgalmat csempészni a hitvesi ágyunkba.   Lelkileg bátorságot kölcsönöz, dinamikussá tesz, energiát ad és fokozza a harci kedvet.  Segít bátran belefogni a kellemetlen feladatok megoldásába.  Szellemileg élénkké tesz.

Elem: föld, tűz (vörös)

Csakra: gyökér – életerő, helytállás az életben
Csillagjegy: kos, bika, ikrek, rák, oroszlán, szűz, skorpió, nyilas, bak, halak
Kínai csillagjegy: sárkány, kígyó, ló, bárány, Majom, kakas, disznó, patkány, bivaly, nyúl

Webáruház készítés