Blog
2016.10.19 16:47

Mérleg és rubin

RUBIN... az élet köve

Szín: vörös – rózsaszíntől a bíborig, barnásvörösig a króm és vastartalom szerint.  Gyakori az ikerkristályosodás – rideg. Tipikus színsávok és rutilzárványok. 
Összetétel: aluminium-oxid
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 9
Fajsúly: 4,00
Törésmutató: 1,76-1,77
Maximális kettőstörés: 0,008
Fény: üvegfény
Előfordulás: Vulkáni metamorf kőzetben – legszebbek Burmában.  Még: Thaiföld, Afganisztán, Pakisztán, Vietnam,.. fényes vörös – India, USA, Oroszország, Ausztrália, Norvégia (sötét, átlátszatlan).
Megjegyzés: A „rubin” szó a latin nyelvből származik és pirosat jelent.  Ez a vörös kő tele van élettel.  Megtanít minket az élet élvezetére, mégpedig bűntudat nélkül.  Segítségével rátalálhatsz életcélodra és kellő motivációt ad arra hogy lépéseket tegyél álmaid megvalósításáért.  Vigyázat, szintetikusan is gyártják !!
a „nemesség” köve, összegyűjti és felerősíti az energiákat, közben elősegíti és serkenti a szellemi koncentrációt.  Segít viták, szóváltások során és az erőszak útjába akadályt gördít.  Évezredek óta óriási védelmező erőt tulajdonítanak neki, kiváló oltalmazó kő !! Serkenti a nyirokmirigyeket, felgyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből.  Fokozza a szellemi élénkséget, bátorságot, elkötelezettséget, teljesítőképességet.  
Amíg birtokodban van egy rubin, addig a gazdagság sosem hagy el.  Úgy tartják, hogy a rubin egyike annak a tizenkét drágakőnek amelyeket maga Isten alkotott.  Érdekes! Az egyik leghíresebb rubin kő az angol koronán látható, neve: Fekete Herceg rubin.  Érdekes! Aki csatába indult és tehetsége volt rá – mert ára mindig is borsos volt – rubint viselt. A szenvedély és az őszinte szerelem köve – erősíti a szexuális vágyat, örömöt, szenvedélyt a hálószobában.  Ha kapcsolatunk kissé elszürkült viseljünk rubint hogy fellobbantsuk a régi tüzet.   Lelkileg nehéz időszakokban érdemes viselni mert kibillent ebből és vitalitással, jókedvvel, derűvel lát el.    
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: a vérpiros rubin elsősorban a szívre, vérre és az ezekkel kapcsolatos betegségekre (pl.vérszegénység, mentstruációs bajok, vérkeringés, trombózis, szívbajok) van jó hatással.  Sokan hisznek benne hogy képes az öregedést lassítani külsőleg, belsőleg egyaránt.  Erősíti a szívet, immunrendszert és véd a fertőzésektől.  Enyhíti a fefájást.

Csakra: gyökér és szexcsakra
Csillagjegy: kos, oroszlán, mérleg, skorpió
Kínai csillagjegy: sárkány, majom, kutya, disznó

Webáruház készítés