Blog
2016.10.12 16:29

Szűz és lapis

LAPIS LAZULI... az ezotéria köve

Szín: kék – többféle ásvány keveréke lehet / lazúrkő, szodalit, haüyn, kalcit, pirit.  A legjobb minőségű az intenzív kék színű, apró fehér kalcit és bronz sárga piritfoltokkal.
Összetétel:  kőzet, lazúrkövet és más ásványokat tartalmaz
Kristályszerkezet: változó
Mohs-keménység: 5,5
Fajsúly: 2,80
Törésmutató: 1,50
Maximális kettőstörés: nincs
Fény: üvegfény, zsírfény
Előfordulás: legjobb minőségű Afganisztánból, Argentinából.  Sápadtabb volt SZU, Chile… sötétebb USA, világosabb Kanada
Megjegyzés: a hiedelem szerint megvédi viselőjét a rossztól és önbizalmat ád.
Az ókoriak köve (Egyiptom, Mezopotámia) - története több mint 6000 éves - melyet mágusok is használtak.   A reneszánsz festői porított formában használták – olajjal, tojással keverve az ultramarine szín fontos forrása volt. 
Az univerzum visszatükröződése – piritek a csillagok.  Ezt a követ az angyalok adják az ember gyermekeinek – üzenet és adomány.  Védelmet nyújtó kő – az őrzőlényekkel áll kapcsolatban. Megnyit egy magasabb tudatosságot (a harmadik szemet), megemeli viselője rezgésszámát és így összekapcsolja őt a forrással, megvilágosodást hoz.  Pszichikai, asztrális támadás esetén riaszt, blokkol és visszafordítja a támadást oda ahonnan jött. 
A kimondott szó erejére tanít – visszafordítja azokat az átkokat melyeket a ki nem mondott dolgok okoztak.  Harmónia, mély belső tudás !
Segít abban hogy életünket magunk irányítsuk, növeli az öntudatot és a kompromisszumok, akadályok  nélküli önkifejezést.  Feloldja a torok(csakrá)ban elfojtott haragot – cserébe őszinteséggel, könyörületességgel és becsületességgel gazdagítja a személyiséget.  Általa sikerül szembenézni az igazsággal és elfogadni annak tanításait ránk nézve.
Erősíti a gondolkodást és a kreativitást. Szerelmi és baráti kapcsolatok ápolója... mártíromság, durvaság és szenvedés ellensége.
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: 
Fájdalom enyhítő, különösen migrénes fejfájásnál.  Legyőzi a depressziót, jótékonyan hat a légző- és idegrendszerre, torokra, gégére, pajzsmirigyre, tisztítást végső szervekre, csontvelőre, csecsemőmirigyre és az immunrendszerre.
Érdekes! ez a csodakő képes harmonizálni a felborult női menstruációs ciklust.
Úgy tartják képes visszaadni az éles hallást.  Elűzi a szem fáradtságát – érdemes annak viselni aki sokat számítógépezik.

Az immunrendszer kezelésére, sejtszerkezet erősítésére is használják.
Fontos! A Jupiterhez és (elsősorban) a Nyilas jegyéhez rendelt lapisz lazulit éjszaka töltsük fel hegyi kristályok között.
Csakra: torok és szív csakra
Csillagjegy: nyilas, szűz

Webáruház készítés