Blog
2016.08.14 11:24

Oroszlán és peridot

PERIDOT / OLIVIN / KRIZOLIT… a szabadság szárnya

 

Szín: sárgászöld, olajzöld, zöldes fekete
Összetétel: magnézium-vas-szilikát
Kristályszerkezet: rombos
Mohs-keménység: 6,5
Fajsúly: 3,34
Törésmutató: 1,64-1,69
Maximális kettőstörés: 0,036
Fény:  üvegfény, zsírfény

Töltése: Napon vagy a Nap királyangyalával.
Előfordulás: Vörös tengeri St.John’s Island (Zeberged), itt több mint 3,500 éve bányásszák, Egyiptom), Kína, Burma, Brazília, Hawaii, Arizona (USA), Új-Mexikó, Ausztrália, Dél-Afrika, Norvégia, Írország, Svédország, Franciaország

Királyságok 12 angyala: Szerda reggel: a Nap angyala   drágaköve: krizolit
Jelmondata: Nap angyala, áradj testem központjába, és add életerődet összes testeimnek. Közvetít: Képességet a koncentrált napenergia felvételéhez, és azt gyógyításra felhasználni.

Tarot / Kabbala: XXII. Vagy 0. Bolond – képes minden pillanatban meghalni és újjászületni.. ő a kezdet és a vég, az avatar, a megvilágosodott aki segíteni jött mindannyiunknak…Kezdet vagy vég ? vagy mindkettő egyszerre… az őskezdetnek egyetlen szám felel meg: 0.

Megjegyzés: a drágakő minőségű olivint nevezik a gemmológusok peridotnak.  Erősen kettőstörő ezért ha nagyobb darabokat elölről nézünk a hátsó lap duplán látható.  Nagyon ritkák a jó minőségű kristályok. Olivinnel már Atlantiszon is gyógyítottak.  Európába a kereszteshadak hozták és ezt követően csak egyházi célokra használták.  A mágusok szerint boldogságot és gyönyört hoz, s ha szamár figurát vésnek rá, elűzi a démonokat és tuzlajdonosa bepillantást nyerhet a jövőbe.

Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: Gyomor-csakrán át kűzdi le a gyomor és a bél betegségeit, javítja a tápanyagok felszívódását.  Fokozza a vese, mellékvesék, máj és epe működését.  Nyugtató zöld színe megnyitja a szívcsakrát.  Mottója: “Minden felfelé vezető lépést tekints egy magad mögött hagyott tökéletlenségnek.” P.G.Brown
A „szabadító kő” segít letenni a szükségtelenül cipelt terheket, ballasztokat.  A bűntudat mely miatt valakibe / valamibe kapaszkodunk, pusztán általunk létrehozott illúzió.  Légy Te a vízen járó bolond – mosolyogj, kacagj a világ előítéeltein, lépj a fénylő útra a legnemesebb cél felé haladj és dobj el mindent hisz tudod már hogy nem test vagy, hanem az örökké létező szellem !!
Kitűnő ellenméreg ! Megtisztítja a szerveket, élénkítőszer a test és szellem számára.  Csökkenti a stresszt, elhesegeti a lustaságot és a közönyt.  Azoknak a leghatásosabb akik általa teljes megtisztuláson mennek keresztül és megtanulnak továbblépni.  Tisztaságot hoz és lehetővé teszi, hogy a megújulás végbemenjen. 
A Sarkcsillag vonzza a peridot energiáit, így a csillaghoz hasonlóan ezt az ásványt is felhasználhatjuk arra, hogy irányt mutasson utunkon.  India: megszépíti a házaséletet, erősíti a szerelmet és a tűrőképességet, termékennyé tesz. Nyugati asztrológusok: Naphoz társítják – felfogja a napfogyatkozáskor érkező káros sugarakat. 

Csakra: szív csakra
Csillagjegy: ikrek, oroszlán, rák
Kínai csillagjegy: ló, majom, bárány

Webáruház készítés