Blog
2016.06.13 10:12

Ikrek és citrin

CITRIN… a gazdagság köve

Szín: sárga, kvarc sárga, aranysárga
Összetétel: szilícium-dioxid (kvarc)
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 7
Fajsúly: 2,65
Törésmutató: 1,54-1,55
Maximális kettőstörés: 0,009
Fény: üvegfény
Előfordulás: Brazília, Spanyolország, Madagaszkár, volt-Szovjetunió
Ez a kő a napfényt hozza el életünkbe és akik kedvelik jókedvű, optimista emberek.  Neve a francia “citron” szóból ered ami citromot jelent.
Érdekes! Aki álmában citrint visel nyitott lesz az új eszmékre.  Indiában  (neve ott: szunehla) a Jupiterhez társítják, a Kabbalában a Tiferethez és a Naphoz kapcsoljuk.  Jang jellegű energiáival testünket, lelkünket felmelegíti és erősíti egyéniségünket. 
Megjegyzés: a citrint topáz hamisítására használták és valaha „brazíliai topáz”-nak nevezték. A természetes citrin halványsárga és ritka, a legtöbb, amely a piacon megjelenik valójában hőkezelt ametiszt. Rendkívül ritka a drágakő minőségű citrin.  Langyos vízben mossuk és gyenge napon töltsük fel.
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: általános erősítő, de speciálisan a gyomor és a belek problémáira nyújthat megoldást: felfúvódás, teltségérzet, gyomorgörcsök enyhítésére kiválóan alkalmas. Kedvezően befolyásolja az anyagcserét, méregtelenítést, a máj, lép és vese működését.  Irányítja, elősegíti az inzulintermelést – a cukorbetegek kedvelt köve. Lelki síkon kedély javító és hat a depresszió ellen is.  A napfonat-csakrán át meghozza kreativitásunkat, optimizmusra ösztönöz és lelki válságra vigaszt nyújt.  A torokcsakrán át segít kimondani gondolatainkat, kifejezni sérelmeinket.  Elűzi a félelmet az életünkből.  Érdekes! rRégen (de ma is) citrint tettek az emberek az erszényükbe, hogy soha ne fogyjanak ki belőle a ropogós bankók és a csilingelő pénzérmék!!
Csakra: napfonat-csakra, torokcsakra
Csillagjegy: bak, ikrek, oroszlán, skorpió, szűz, skorpió, bika
Kínai csillagjegy: kígyó, ló, disznó, bivaly, kakas

Webáruház készítés