Blog
2016.06.05 19:04

Ikrek és holdkő

HOLDKŐ… a női erő köve

Szín: fehér, szürke, sárga, narancsos, kék, szvárványszínű
Összetétel: kálium-aluminium-szilikát
Kristályszerkezet: monoklin
Mohs-keménység: 6
Fajsúly: 2,57
Törésmutató: 1,52-1,53
Maximális kettőstörés: 0,005
Fény: üvegfény
Előfordulás: legjobb minőség lelőhelye Burma és Sri Lanka. Egyéb: India, Madagaszkár, Brazília, USA, Mexikó, Tanzánia, európai Alpok.
Megjegyzés: holdéhoz hasonló fényjátékáról kapta nevét, amit a belsejében lévő albit (kék) és ortoklászföldpát (fehér) váltakozó rétegeiről visszaverődő fény okozza. A nagyméretű, jó minőségű kövek ritkák. 
Azt üzeni: mindig van új kezdet hiszen ahogy a Hold úgy a mi életünk különböző fázisokon, ciklusokon megy át és ami most borúsnak tűnik nemsoká átválthat derűs, reménnyel teli szakasszá.  A korona csakra köveként lehetőséget nyújt a betekintésre egy felsőbb világba mikor spirituálisan elég fejlettek vagyunk erre az élményre.  Érdekes! Indiában szerencsekőnek tartják és szentnek számít.  Tojás alakúra csizsolva Siva jelképe.  Hindi neve: candrakanta mani = a Hold fénye.
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: Női jellegű és nyugtató, érzelmes és szerető – ez a sima, opálos ásvány magának a Holdistennőnek a tükörképe, mely a Földön kőbe záródott az emberi nem javára. Női bajokra használják – menstruációs fájdalmakra, feszültségekre, várandós és szoptatós kismamáknak jó.  Serkenti a tobozmirigy működését.  Az arabok a családi békét és gyermekáldást vártak tőle.  Az indiánok a Nagy Istennő köveként tisztelték. Érdekes! Elősegíti a termékenységet de segít a változó korban lévő hölgyeknek is – csontritkulás és hőhullámok terén.  Férfiak arra használhatják, hogy kapcsolatba kerüljenek „női” oldalukkal és segítsen nekik kimutatni az érzelmeiket.  A Ráknak nagyobb uralmat ad érzelmeik felett és önuralomra tanít. Gyakran teszik ivóvízbe néhány órán át, hogy feltöltse energiával, nyugtatóként, álmatlanság leküzdésére. Sokk kezelésére, hiperaktív gyerekekre, pszichikusan érzékeny embereknek medál segíthet.  Érdekes! a Holdkövet ne a napon hanem holdfényes éjszakán a Hold fényében töltsük fel.  A jin energiák megtestesítője ezért ezüsttel kell hordani – érzékeny ezért óvjuk szappanhabtól, vegyi anyagoktól és ütődéstől !! Teliholdkor a párna alá téve segít a nyugodt pihenésben.  Az éjszaka a tudattalan ideje: a Holdkő segít hogy felismerjük tudattalanunk üzeneteit, emlékeztet álmainkra, rávilágít érzelmi konfliktusainkra, erősíti intuíciónkat, feléleszti médiális képességeinket egészen a tisztánlátásig vihet !
Csakra: szakrális, torok, koronacsakra
Csillagjegy: ikrek, rák, bak, halak
Kínai csillagjegy: bárány, bivaly, nyúl

Webáruház készítés