Blog
2016.05.30 11:32

Ikrek és tigrisszem

TIGRISSZEM… a rátermettség köve

Rostos szálas szerkezetű kvarcváltozat – a macskaszemhatás akkor érvényesül ha kabosonra (féldomborúra) csiszolják.  Sólyomszemből keletkezik a krokidolit kvarcban végbement átalakulásával.

Szín: vas tartalma miatt aranysárga… érzékeny a savakra !
Összetétel: szilicium-dioxid
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 7
Fajsúly: 2,65
Törésmutató: 1,54-1,55
Maximális kettőstörés: 0,009
Fény: üvegfény
Előfordulás: legfontosabb lelőhelye Dél-Afrika ahol vastag táblákban található, India, Mexikó, Ausztrália, Kalifornia stb.
Olyan érzésünk lehet e kő láttán mintha egy titokzatos nagy macska, leopárd vagy tigris szemébe néznénk.   Békét hozó kő – aranyló színével melegséget, elégedettséget teremt a lelkekben.

Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: Szerencse és talizmánkő már ősidők óta, sőt sokan pénzhozóként viselték – segít eligazodni a pénzügyekben és jó döntéseket hozni, ami állandóan teli pénztárcát eredményez. Stresszel teli időszakban zsebben hordani jó és ujjak között görgetni.  A földhöz köti a testet, az értelemre, ésszerű gondolkodásra ösztönöz – önelégült időszakban figyelmeztet, hogy sokkal alaposabbnak kell lenni és részletekre is odafigyelni.  Kiváló iskolai vizsgák vagy üzleti tárgyalások idején.  Erősíti belső és külső látásunkat.  Érdekes! különösen a mai időkben a férfiaknak hasznos tigriszemet hordani – tartást ad, képességet ad arra, hogy kiálljon a férfi önmagáért, családjáért és megvédje szeretteit mint egy erős szikla.  Erőt, magabiztosságot sugároz de nem fél gyengéd lenni a megfelelő pillanatokban.
Baktériumok, vírusok ellen hatásos.   Meglepő hogy leginkább a torok, légutak és tüdő, asztma tüneteit enyhíti.  Jó hatással van még az izületekre, rándulások esetén.  Csonttörések gyorsabban gyógyulnak tigrisszem hordásakor.
Csakra: napfonat csakra – nagyon fontos hogy jól működjön: önelfogadás!!
Csillagjegy: ikrek, oroszlán, szűz, skorpió, nyilas
Kínai csillagjegy: ló, majom, kakas, disznó, patkány

Webáruház készítés