Blog
2016.05.27 10:19

Bika és karneol

KARNEOL… az életerő köve

KARNEOL… az életerő köveSzín: vörös - sárgás
Összetétel: szlicium-dioxid
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 7
Fajsúly: 2,61
Törésmutató: 1,53-1,54
Maximális kettőstörés: 0,004
Fény: üvegfény, gyanta
Előfordulás: India (legjobb), Brazília, Egyiptom, Románia, Uruguay etc...
Az életerő és az életöröm köve! A jelen valóságban földel és rögzít, nagy energiájú stabilizáló kő.  Legyen nálunk karneol mikor fontos útelágazáshoz érünk – segít nekünk abban hogy eszünkkel és szívünkkel a legjobb választást meghozzuk.
Érdekes! az ókori görögök úgy tartották hogy a karneol felel azért, hogy a Nap hajnalban újra fejöjjön az égre – ezért is a Napon kell tölteni!  A harcosok nyakláncot viseltek mikor harcba indultak – védelemre és a bátorság és önbizalom erősítésére.   Hatékonyan véd azt irigységtől, dühtől, sértődéstől.
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: álmodozóknak jó, erősíti a koncentrációt, apátia és más szellemi tompultság ellen jó, szív alatti minden csakrára jól hat; reuma, izületek, idegfájdalom, depresszió, meddőség, impotencia ellen, megvéd negativ energiáktól – az otthon minden nyílása fölé kell tenni hogy megvédjen minket a pszichés támadásoktól! 
Segít a rossz szokásokat elűzni mint dohányzás, édességfogyasztás és köröm rágás.  Fontos kő betegségből lábadozóknak, kimerült embereknek sőt életkedvüket vesztetteknek is derűt és reményt ad, átsegít a holtponton.  A szex csakra köveként nyitottá tesz arra, hogy merjünk a szexualitás során adni, elfogadni és kielégülni.  Fizikailag is jó hatással van a nemi szervekre, méhre, petefészekre, menstruációs panaszokra, meddőségre, impotenciára, herékre, prosztatára.    
Érdekes! Javasolt tartósan hordani, ha kötőszöveteid nem elég erősek. Narancsbőr ellen – meglátod, ha kitartó vagy fokozatosan szinte átalakul a bőred tőle. 

Csakra: gyökér (vörös) és szakrális (sárga)
Csillagjegy: kos, bika, ikrek, oroszlán, szűz, vízöntő,
Kínai csillagjegy: sárkány, kígyó, ló, majom, kakas, tigris


Webáruház készítés