Blog
2016.05.24 09:43

Bika és smaragd

SMARAGD … a beteljesedést hozom el

BERILL (ásványcsoport / tagjai: smaragd, akvamarin, goshenit, morganit, aranyberill )

Tarot: IV. Uralkodónő

Szín: zöld (króm, vanádium)

Összetétel: berillium-alumínium-szilikát

Kristályszerkezet: hexagonális

Mohs-keménység: 7,5

Fajsúly: 2,71

Törésmutató: 1,57-1,58

Maximális kettőstörés: 0,006

Fény: üvegfény

Előfordulás: gránitban, pegmatitban, agyagpalában, valamint hordalékban található. Kolumbia (legjobb minőségű), Ausztria, India, Ausztrália, Brazilia, Dél-Afrika, Egyiptom,  USA, Norvégia, Pakisztán, Zimbabwe.

Az ékszerminőségű smaragd igen drága, de a csiszolatlan smaragd könnyen beszerezhető. A smaragdok ritkán repedésmentesek, ezért általánosan elfogadott az olajozása, hogy megtöltsék és eltüntessék a repedéseket.   Érdekes! A kereskedőknél gyakran találhatók dublet tipusú hamisítványok,  amelyek legtöbbször két valódi, gyenge színű kőből készülnek (pl. hegyikristály, akvamarin, berill vagy sápadt smaragd) smaragdzöld ragasztóanyaggal összeillesztve. Érdekes! A tiszta smaragd nagyon ritka és exponenciálisan drága. A általánosan fellelhető smaragdok tipikus zárványképének fantázia neve “jardin” mert általában elvadult kertre hasonlít.

Megjegyzés: a történelmi múltban felhasznált smaragdot Egyiptomban, Kleopátra bányáiban bányászták, ma itt már csak gyenge minőségű található.

Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: A „szerelmi siker köve”, biztosítja a kapcsolatokban szükséges egyensúlyt és segít megőrizni szilárdságukat.  Csodálatos kiegészítője a jegygyűrűnek.  A feltétlen szerelmet hirdeti.  Javítja az emlékezőtehetséget és nagyobb szellemi teljesítőképességre serkent.  Alkalmazható a szívcsakra felnyitására, működésbehozására és közben az érzelmek lecsillapításában is segít. Olyan kő ez mely harmóniát hoz életünk minden területére !
Segíti a felépülést fertőző betegségek után. Nyugtatja a szemet, méregteleníti a májat. Csökkenti az ízületi gyulladást és a cukorbetegséget. Fokozza a szellemi tisztaségot, erősiti az emlékezetet. Kölcsönös megértésre és együttműködésre ösztönöz.
Csakra: szív
Csillagjegy: bika, rák, mérleg, nyilas, halak
Kínai csillagjegy: kígyó, bárány, kutya, patkány, nyúl

Webáruház készítés