Blog
2016.05.19 07:01

Bika és rózsakvarc

RÓZSAKVARC (kvarc)… a “belső béke” ásványa

Neve: színéből származik
Szín: rózsaszín, őszibarackszínű
Összetétel: szilicium-dioxid
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 7
Fajsúly: 2,65
Törésmutató: 1,54-1,55
Maximális kettőstörés: 0,009
Fény: üvegfény

Előfordulás: pegmatitokban; legszebbek Madagaszkáron, legtöbbet Brazíliában termelnek ki; egyéb: Finnország, Skócia, volt SZU, USA (Kolorado), Spanyolország, Namíbia, Dél-Afrika, India, Sri Lanka stb.

Megjegyzés: színét a mangán és titánszennyeződés okozza.  Sajnálatos, hogy a rózsakvarc kristályok (szokásos 6oldalú csúcsok) nagyon ritkák, inkább vaskos tömbök formájában jelennek meg a természetben.  Már az ókorban a szerelem kövének tekintették, szerelmi varázskő, a szív bajainak gyógyítója.  Úgy is nevezik: “a nagy kibékítő” – megbocsátásra szólít fel.  Az indiai 9 szent kő közül a rubin helyettesítője.  A 12 DNS mesterkristály egyike (Kryon) melyek a dimenzióváltást és a kristálytudatosságba való emelkedést hivatottak segíteni.  Tisztítása folyó vízben javasolt, töltése éjszaka, hegyi kristályok és ametisztek között.  Kreatív energiával rendelkezik a művészek és romantikusok szolgálatában – a zene dallama, a festmények színe és a versek ritmusa.  Érdekes! Véd a negativ sugárzásoktól – földsugárzás, vízér, TV, PC, radio, mobil.  Ha a TV vagy PC 4 sarkába ökölnyi rózsakvarcot ragasztunk, életpiramis alakul ki ami semlegesíti a káros sugárzást.

Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása: a legismertebb drágakő, a „belső béke” ásványa – nyugtató, hűsítő energiát sugároz mely valamennyi csakrából eltávolítja gyengéden a negatív energiákat és visszaadja önmagunk szeretetének csendes, szelíd erejét.  Manapság különösen hasznos az empátia felélesztésére és az általánosan eluralkodott felületesség és közöny oldására.  Eltávolítja a tesből a szennyező anyagokat és a fölös nedveket.  Lágyítja az arcbőrt és csökkenti a ráncokat – aventurinnal kombinálva megszépíti, megújítja a bőrt.  Reumás fájdalmak enyhítésére masszírozzunk rózsakvarc kővel.
Visszaállítja a nyugalmat és tisztaságot.  Neve ellenére több közös van a kalcitokkal mint a kvarccal. 
Kitűnően gyógyítja a lélek sebét és segít megbékélni a dolgok mélyen rejlő okaival. 
Fizikai szinten gyógyító hatással van szívre, tüdőre, a vérrel kapcsolatos minden bajra (vérszegénység, vérellátás, vérkeringés, fehér/vörös vérsejtek, vérdedények falai stb.).  Tisztítja a vesét, májat.  A rózsakvarc aranyba foglalva alkalmas a sclerosis multiplex kezelésére is.  Jó hatással van a termékenységre, segíti a petefészek és herék vérellátását.  Csecsemő és serdülőkorban elősegíti a nyugodt alvást !.

Csakra: szívcsakra
Csillagjegy:  bika, rák, mérleg
Kínai csillagjegy: kígyó, bárány, kutya

 

Webáruház készítés