Blog
2016.05.14 12:57

Kos és rubin

RUBIN… az élet köve * a nemesség jelképe

Neve: latinul = piros
Száma:
3
Szín: rózsaszíntól a bíborig, barnásvörösig króm és vas tartalom miatt

Összetétel: Al2 O3 aluminium oxid
Kristályszerkezet: trigonális
Mohs-keménység: 9
Fajsúly: 4,00
Törésmutató: 1,76 – 1,77
Maximális kettőstörés: 0,008
Fény: üvegfény
Előfordulás: Vulkáni metamorf kőzetben – legszebbek Burmában / Myanmar.  Még: Thaiföld, Afganisztán, Pakisztán, Vietnam,.. fényes vörös – India, Kambodzsa, Sri Lanka, Nepál, Kína, Tanzánia, Kenya, Malawi, Madagaszkár, Macedónia, USA, Oroszország, Ausztrália, Norvégia (sötét, átlátszatlan).
Megjegyzés:
szintetikusan is gyártják !! már 1902 Auguste Verneuil.  érdekes !! Az értékes csillagrubin csillagságát a benne levő rutilzárványok okozzák!
érdekes !! A rubin az úgynevezett korund család (rubin, zafír, padparadsa, leukozafír) tagja.  A különféle korundok vegyi összetétele azonos, a különbség közöttük a színük, ami a bennük lévő szennyezőanyag (5%) eredménye.  A vas (Fe) jelen van a rubinban és a zafírban is.  A zafír kék színét a titán, a rubin piros színét a króm okozza.
Jellemzői:  Új energiát ad !! Az élet bűntudat nélküli élvezésére tanít.  Fénybe borítja életünk sötétjét – fontos drágakő szomorúság, fájdalom, letargia, depresszió ellen és lelkileg nehéz időszakban – örömet hoz és segít továbblépni.  Elhozza az örök élet reményét  –A szenvedély köve, afrozidiákum.  Védelmező erő rejlik benne – csatába menve talizmán, békében véd az ártó szellemektől, pestistől.  Segít viták, szóváltások során és az erőszak útjába akadályt gördít.  Kiváló oltalmazó kő !! Bölcsesség, hatalom, gazdagság a jelszavai. 

India 9 szent drágakövének legnemesebbje.  Szanszkrit: ratnavaka – a drágakövek Ura.  Mantra tisztításra: ‘AUM, Hrimhansa szirijaje namah, AUM”

Araboknál talizmán.  Zsidó nők elvetélés ellen hordták.  Aki rubinnal álmodik – üzleti sikerre, bőséges terményre számíthat. Amíg birtokodban van egy rubin, addig a gazdagság sosem hagy el. A Napon kell tölteni.

Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása:  a vér csodaköve, érrendszer, vérkeringés, alacsony vérnyomás emelésére.  Menstruáció – haslánc.  Változó kor – rubin + lapis lazuli – mirigyek hormontermelését harmonizálja.  Tisztítja a lépet, májat, mellékvesét.   Összegyűjti és felerősíti az energiákat, közben elősegíti és serkenti a szellemi koncentrációt.  Serkenti a nyirokmirigyeket, felgyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből.  Segíti a sejtképződést, lelassítja az öregedést.  Tengeri és szenvedélybetegségek ellen, frontérzékenységre.  Fokozza a szellemi élénkséget és a koncentrációt.

Csakra: gyökércsakra (és szakrális is)
Csillagjegy: kos, oroszlán, mérleg, skorpió
Kínai csillagjegy: sárkány, majom, kutya, disznó

Webáruház készítés