Blog
2016.10.26 15:40

Skorpió

SKORPIÓ (október 21. – november 21.)
szilárd, víz, negatív, színe: vörös feketével, rózsaszín
szerencse nap: kedd, fém: vas,  bolygója: Mars és Pluto (ÚJ!)
Motto:
fürkészek, átalakítok, transzformálok

TIPIKUS: A Mérleg után a Nap lemegy az Egyenlítő alá, csökken a fény, befelé fordulás elkezdődik...  Avar, a természet halála, kezdődik a hideg érzet.  Elmúlás, átalakul a táj, meg kell halnunk ahhoz, hogy feltámadhasson egy új élet.  Belelátni a dolgok titkaiba, megfejteni a rejtélyt – ez mozgatja, ez a célja...
Hol az érzelem, hol az értelem vezérli. Szereti pengeélre állítani a helyzeteket. Nem tudja elviselni ha nevetségessé teszik.    Hol nagyon kedves, hol nagyon goromba.  Az egyik legönmarcangolósabb jegy. 
A mélységeket kutatja.    
Erős, éles, szúrós tekintet... szinte mágnesként vonzó... félelmet kelthet...szuggesztív erővel bír, de ugyanakkor lebilincselő társalgó.  Megtalálja a „megfelelő gombot” és ezáltal uralkodik, mások fölé kerekedik, belelát mások lelkébe.  Szilárd jegy – irgalmatlanul véghez viszi akaratát! Véleményét nem változtatja csak ha (főleg saját tapasztalat útján) más belátásra tér.  Erősen fűtött ösztönélet (szex!)... ami gyakran külön utakra (családon kívülre) űzi – képtelen ellenállni a kísértésnek.
Az erős okkultizmus, mágia, alkímia iránti érdeklődését a Pluto mozgatja.
Nehézség:
mindent NAGYON csinál, mindenbe szinte belehal.  Nagyon tud szeretni de gyűlölni is! imádja a kihívásokat !  Legfontosabb feladata: a dolgok mélyére leásni   
Érdekesség: a csillagképben a Skorpió szíve nem más mint Antares a hatalmas vörös bolygó!
Konfliktus megoldása: a Skorpióhoz a szereteten át lehet eljutni – nehezen enged be, de ha beengedett akkor örökre bent vagy.
Symbolon kártya: „a csábító” minden fekete-piros (Atlantisz), Mefisztó, mögötte tüzek – lelkünket eladjuk ami rövid távon sikert hozhat de hosszú távon drágán megfizetünk érte (film: „Az ördög ügyvédje”)
Lélek stáció: szembe találkozunk önmagunk mélységeivel; megjárhatjuk a poklok poklát, belemegy a mélyébe, soha semmi nem megy könnyen

Bolygójának tulajdonságai: a MARS a KOS és a SKORPIÓ bolygója is DE másként.  SkorpióMARS: a nehézségek ösztönzik, az akadályok lekűzdése és ebbe nagy energiákat tud belevinni.  Céljai eléréséhez legyengíti az ellenfelét, megtalálja annak gyenge pontját és ott támad.  Végső célja az, hogy ÖNMAGÁT legyőzze.  KosMARS: kifelé áramló energia, fejjel megy a falnak, akaratos, erőszakos. 
Skorpió PLUTO: a Mars magasabb oktávja... egyszerre vannak benne a legpusztítobb és a legépítőbb energiák (Siva analógia)!! Leszáll a dolgok mélyére, akár a pokolra is hogy teljességében megtapasztalja, feldolgozza, átértékelje az ösztönerőt és átalakítsa egy magasabbszintű, építő erejű energiává.

Jele (Pluto): körben „jobbra sarlós” Hold... vagy régebben: alul kereszt, rajta felfelé álló félkör, benne kör.

Mundán asztrológiában: tömegek, katasztrófák, rendszerváltások, mágikus praktikák, titkos szolgálat, modern háborúk, láthatatlan erők, járványok, AIDs, immunbetegségek.

Szembenálló jegy (polaritás – amit meg kell tanulnia): BIKA - megbocsájtani ! Elengedni, mert a Skorpió alapból soha nem ad úgy semmit, hogy ne kapna érte valamit cserébe.  Türelmet gyakorolni, békés megoldást keresni.  Megtanulni kinyilvánítani szelíd érzelmeit amire ő is viszont vágyódik.

Ház:  8.ház ... a sors, az átalakulás háza...én harcolok vagy megsemmisülök... eltávolodás...

Harmónikus CSILLAGJEGY:
energikus, szenvedélyes, büszke, erélyes, független lélek, erős az önuralma és az eltökéltsége.  Önfejű DE (ellentétben a Bikával) meg lehet győzni.  Mindent a végsőkig meg akar ismerni.  Hajszolja a dolgokat – vigyáznia kell nehogy kiégés legyen a vége.  Tud mindent eldobni és újrakezdeni.  Példamutató – térít, nevel, oktat, gyógyít !  Nagyon tud szeretni, szerelmes lenni (de gyűlölni is).  Spirituális.

Diszharmónikus CSILLAGJEGY: Féltékeny, türelmetlen, bosszúéhes, érzéketlen, gonosz, mérhetetlenül önző, irigy, kiszámíthatatlan, végletes, manipuláns, alattomosan célratörő is tud lenni.  Nem felejt – nehezen vagy nem tud megbocsájtani.  Meg tud téveszteni másokat – rafinált, számító.  Lehet elvakult, erőszakos, egoista és erősen okkult (fekete mágia)

CSILLAGJEGY szerencse drágakövei:
* elsősorban  topáz, citrin, moldavit, heliotrop, malachit, azurit, obszidián, labradorit, herkimer gyémánt,

* másodsorban  holdkő, rutilkvarc,  turmalin (rubellit, verdelit), krizopráz
* harmadsorban karneol, achát, gyöngy, vörösjáspis, hematit, onyx, tanzanit, ametiszt, akvamarin, borostyán, tigrisszem, csaroit, gránát, rubin

 

Webáruház készítés