Blog
2016.07.10 13:17

Rák

RÁK (június 21. – július 21.)
kardinális, víz (hideg, nedves), negatív, ...csakra, színe: zöld, fehér
szerencse nap: hétfő      bolygó: Hold
Érzek, gondoskodom, táplálok !

TIPIKUS: Nőies, passzív, befelé forduló, visszahúzódó, jó megfigyelő, kiszolgáltatott, az Anya aki a gyermeket táplálja, védi, oltalmazza - mindig lehet rá számítani. Rendkívül változékony - a holdias ember szeszélyes és hangulata olyan irracionálisan gyorsan változhat amint a Hold.

Megjelenik a LÉLEK – első sérülékenység. A „kagyló” belseje nagyon érzékeny – létrehoz maga körül egy héjat... ennek következménye is lehet az érzékenység.
Sokszor bizonytalan, ezért határozott társ mellett érzi jól magát, aki hajlandó helyette is dönteni. Gyakran drámákat képez saját maga körül.  Mártír és gyakran mesterkélt – „mindenkinek szolgája vagyok”.  Valóban húz, hajt, kiszolgál.  Empatikus – meghallgat, kérdez, kíváncsi, az emberek megnyílnak feléjük.  Arcára kiül minden erős érzelem. Jól alkalmazkodik, gyorsan köt barátságot, de lehet hogy ez felszínes marad.  Könnyen megsértődik, mimóza természetű – visszavonul, barátságnak annyi.  Jellemző a gyűjtő szenvedély.
Romantikus, sejtelmes – igazi lelkét nem igazán tárja fel. Családszerető – biztonságát otthon próbálja megteremteni.  Jól érzi magát egyedül, de szívesen lát sok embert is az otthonában vendégül.  Nem szeret ütközni, kerüli a problémákat.  Érdekes! A víz jegyek általában befolyásolhatóak, de a Rák NEM (mert kardinális). Általában víz jegyek tudnak idomulni DE a Rák kivétel, mert eközben megtartja a saját egyéniségét...

Symbolon kártya: „jégkirálynő”

Lélek stáció: otthont teremtek, kuckót építek
Hold : a Lélek... érzelmeink, ösztöneink, hajlamaink, vonzalmaink.  Empátia, együttérzés...    Nőknél különösen FONTOS hogy a Holdjuk milyen jegyben áll
Jele: kör, közepén függőleges (vagy jobbra domboruló, dagadó) vonal  
A földi élet minden területére kihat (pl. 28 nap - női ciklus) és minden nap befolyásolja érzéseinket.  Hold – mindig tükröz, nincs is saját fénye csak visszatükröződése!! (ellentétben a Nappal, ami világos és kiáradó)

Mundán asztrológiában a Nap a király, miniszterelnök; a Hold a NÉP.
A Hold a IV. Házban (családom, otthonom, gyökereim) van otthon. 
Nap-Hold együtt: hol az egyik hol a másik oldalát mutatja meg urának, a Napnak.
Tarot / Kabbala: .... lapja. 

Szembenálló jegy (polaritás – amit meg kell tanulnia): Bak


Harmónikus RÁK
tulajdonságai: intuitív, finom, érzékeny, ember szerető, együttérző, misztikumra fogékony, alkalmazkodó tud lenni, fantáziadús, álmodozó, jó az emlékező tehetsége, tartózkodónak látszhat, ragaszkodó, jók a megérzései.  Erős az otthon/gyerek szeretete.  Nem szereti ha megpróbálják lellileg kiismerni.  Szeret vendégül látni.  Nagyon jó a színészi, előadói képessége.
  Érdekes! A legnőibb NŐK... vonzóak a legtöbb férfi számára.


Diszharmónikus RÁK
tulajdonságai: szeszélyes, sértődékeny, hangulata ingadozó, kiszámíthatatlan, hazudozik, hisztizik, túl hízelgő, gyerekes tud lenni.

Megtévesztő, sőt számító tud lenni.. alamuszi... empatikusan adja elő magát DE...sunyi (nem azt mutatja amit igazán érez). 

Beképzelt, fantáziátlan, megbízhatatlan, nem akar gondoskodni – ez már nagyon diszharmónikus.  Energiátlan, lusta, tétlen, beteges, passziv, hipochonder, mértéktelenségbe eshet.  A múltban él, nem tudja elengedni.  Mániákus gyűjtögető. Hangulatember, aki nehezen alkalmazkodik.

 

RÁK szerencse drágakövei:

* elsősorban KRIZOPRÁZ, AVENTURIN, SMARAGD, HOLDKŐ, GYÖNGY ,
* másodsorban rubin, peridot, gyémánt, onyx
* harmadsorban  mohaachát, karneol, hematit, kalcedon, tektit, howlit

Webáruház készítés