Blog
2016.07.28 19:19

Oroszlán

OROSZLÁN (július 21. – augusztus 21.)
szilárd, tűz (meleg, száraz), pozitív, szív csakra, színe: narancs
szerencse nap: vasárnap  elem:tűz   fém: arany  bolygója:Nap
Motto:
Megmutatom ki vagyok – játszom!

TIPIKUS: Elérkeztünk a legmelegebb időszakba ahol kiteljesedik az ERŐ, megérik minden, a Nap fénye ragyog be mindent.  Ez már az 5.jegy – megvolt az első 4 elem, most következik a szintézis, vagyis uralni a 4 elemet és magasabb szintre vinni.  Az Oroszlán olyan központi szerepet tölt be amire szükség van minden közösségben.  Az uralkodás lét eleme, így született... DE fontos, hogy feltétel nélküli szeretettel árassza a fényt és szakrális királyként gyakorolja a „magamat uralom” fontos princípiumát !
Játékos, nagy életöröm szorult belé – mint minden tüzes jegy – kreativitás, öröm, kacagás.  Bátor, tűz – kaland, veszély... kitalálja, csinálja.. belső kreatív késztetést érez – belevág, kockáztat, nem aggódik...
Kiadja a feladatokat – delegál – át kell látnia az egészet. Jól szervez.
Család-centrikus – ott is vezető szerepet tölt be... királysága, amit szolgál... ad arra, hogy az alattvalói (is) jól legyenek.
Gyerekként: tisztelni kell és szüksége van a figyelemre ! Értékeli az erőt, rendet és megtartja ezeket, de akaratosssá válhat és megpróbálhatja uralni a családot.

Szülőként: nagyok az elvárásai vannak – a gyerek érjen el valamit, győzzön...
Általában jó szívű, békés, nagylelkű de hajlamos időnként dühkitörésekre.
Nehézség: mindenkitől ugyanazt a nagylelkűséget várják el – csalódhatnak.  Nem viselik a kényszert.
Királyi megjelenése tekintélyt követel – meggyőződése hogy ő több mint a környezete.  Lelkes, magával ragadó, játékos, szüksége van társaságra de főleg nézőközönségre (sok az Oroszlán színész!).  Szuggesztív fellépésű de olykor több erőt sejtet mint ami valójában van neki.  Kitűnően el tudja játszani a dolgokat.

Képtelen alattomos és kicsinyes lenni.  Nyílt és egyenes – szembe támad.
Versengő sportban és szerencsejátékokban is. Ha bántják, kegyetlen, irgalmatlan.  Lusta.
Hiú, szereti ha dícsérik, csodálják – hízelgéssel bármit el lehet érni nála.
Exhibicionista – törekszik a tökéletes alakra, öltözködésre, eleganciára és extravaganciára és sörényszerű lobogó a haja.
Optimista - belső egyensúlyából nehéz kibillenteni.  Győzelem tudattal rendelkezik – ezzel áll neki mindennek.  Kezdeményező, zajos és intenzív.  Egyből részt tud venni és meg tud nyilvánulni bármely társaságban.  Amelyik házban áll, ott tud kiragyogni.
Legfontosabb feladata: SZÍVből tegye amit tesz... ez az Oroszlán szerve... szivélyesség, öröm.  Gerincoszlop – egyenes legyen. Erő tudat, nyíltság – ezek az ő fő mozgatórugói.
Érdekesség: Kedélyállapota soha nem megy 0 fok alá – nehéz helyzetben is könnyen át tud billenni (ellentétben Rák, Halak, Skorpió – hajlamosak depresszióra).
Konfliktus megoldása: a tüzesek elméletileg hasonlóan DE–  az Oroszlán békés úton, körültekintően akar megoldást és a konfliktust kerülni próbálja.  A Kos ezzel szemben kezdeményezi a harcot, fejjel megy a falnak, belemegy a konfliktusba, eleme a HARC.
Symbolon kártya: az EGO...lásd itt: http://dudus.hu/symbolon/arkanum/005.htm
Lélek stáció: kilépek a világba, elkezdek cselekedni, kipróbálom önmagamat, életörömök


Nap: férfias, aktív, az ATYA (aki a gyermeknek SZELLEMI erőt ad), a

tökéletesség, Univerzum. Bölcsesség, tudat, alkotás, létfenntartás... közvetlen, nyílt, tiszta, egyenes, férfias erő (Lovasíjász). A SZÍVet urajla, az agyat és a gerincet.  Istentől származik, a bennünk lévő isteni !  fontos a szív tudatosság  SZÍVből tevés !!  Az állandó ATOM (a bal szív kamrában helyezkedik el) – összes inkarnációnk emlékeit tartalmazza, elért eredmények összeségét.  A Nap ereje érleli be a kalászt – elraktározni valót itt teremti meg   Jele: kör (végtelen, örökkévalóság) közepén ponttal (az ember, az „én”). 

Tarot / Kabbala:  XI.Az ERŐ – VÁGY – Oroszlán – Uralom  Kulcsszavak : Oroszlán jegy ; szenvedély, többdimenziós kreativitás, tehetségek, erő, állati energiák beolvasztása ; régi félelmek és beidegződések legyőzése
Mundán asztrológiában: a fej, a Király – hírnév, becsület, trón. Apa, államelnök... szemben ezzel a Hold jelképezi a Nép-et.  Nap / szemek tekintetében a ffinak a JOBB, nőnek a BAL szeme.
Szembenálló jegy (polaritás – amit meg kell tanulnia): Vízöntő
Ház (megmutatja mely életterületen, hol történik?): 5. ház

Harmónikus OROSZLÁN
büszke, öntudatos, bátor – félelmet nem ismer.  Vezető – tudja hogy melyik területre kit kell rakni.  Nyugodt, nagyvonalú, méltóság tudattal rendelkező, higgadt, egyenes.   Nincsenek hátsó gondolatai (ellenetétben pl. a Skorpióval aki TELE van ezekkel). Állandóan „fent” van – optimista, soha nem megy a 0 pont alá !  Nem szereti a komplikációt.  Mindig elől szeret lenni.  Ha beindít valamit, eszébe sem jut hogy nem lesz sikeres.  Ha akadályba ütközik, tudja mi a következő lépés.  Naiv. Hiú.  Hangsúlyt fektet az Élet örömeire és TUD is élni!  Ami ügyet egyszer lezárt annak VÉGE.
Lelkes, becsvágyó, nagy önbizalma van, törekszik az uralomra, kiteljesedésre.  Nemes, előkelő, nagyvonalú – ma nagyon hiányzik ez– szellemiség? értékrend?  Tehetség, hűséges, erős szervezőképesség, segítőkészség

Diszharmónikus OROSZLÁN tulajdonságai: megalománia, mértéktelenség, túl nagy sikervágy, nagyképűség, dölyfösség, gőg.  Erőszakossá válhat az érvényesülés érdekében.  Jellem gyenge.  Felelőtlen ígérgetés.  Hirtelen harag – fellobban, kitör.  Színpadias.  Szereti az üres társaságokat.  Hibáját nem látja be.  Többre tartja magát másoknál.  Extrém diszharmónikus esetben – kicsinyes vagy „túl” nagyvonalú.  Egocentriuks – nagyon hiú.  Mindenbe beleüti az orrát.
Dogmatikus - uralomvágyból csinál mindent.  Önbizalma túldimenzionált.  Bántóan nyílt.  Gátlások – nem tud felszínre törni pl. a tehetség.

OROSZLÁN szerencse drágakövei:

* elsősorban peridot, rubin (Nap), tigrisszem, hegyi kristály, rutilkvarc
* másodsorban gránát, moldavit, szardonix, citrin, borostyán, topáz, karneol
* harmadsorban rodokrozit, gyémánt, aventurin, jade, holdkő, szodalit,

 

Webáruház készítés