Blog
2016.05.29 08:42

IKREK

IKREK (május 21. – június 20.)
labilis / változó, levegő, pozitív, …. csakra, színe: lila
szerencse nap: szerda     bolygó: Merkur
Gondolkodom, kommunikálok, kapcsolat teremtés

Gondolkodásában, kapcsolataiban jellemzően bármikor képes váltani, a semlegesség állapotában van.

Lélek stáció: kapcsolódni kezdek, körbenézek – mi van a világban

Tanulnivalója:  benne maradni, állást foglalni valamivel kapcsolatosan.  Időnként nemet mondani.  Elköteleződni.  Lelassulni.  Befolyásolhatóságot kordában tartani  - nehéz, hisz nem áll távol tőle az ellenkező vélemény sem.  Konfliktuskezelő stratégia.
Bolygó: MERKUR: jele: kör (Atya, szellem), tetején félhold (Anya lélek), alján kereszt (fiú)... mindhárom szimbolika benne van.  Szellem, lélek, anyag – az emberek és a szellem világ közötti kapcsolatot megteremti.  Lehozza az isteni igét az embereknek – képlete gondolkodását szimbolizálja. Közlekedés.  Képzelet.  Gondolkodásunk mind a 3 szinten meg tud nyilvánulni.  Az Ikrek és a Szűz uralkodó bolygója is egyben.

Harmonikus IKREK tulajdonságai: Tiszta megnyilvánulási fomájában összeköti az eget a földdel.  Szárnyas Merkur – HERMÉS.  Lényeg nála a rálátás - nem a mélység és nem a részletek.  Megjelenésében is semleges.
Segítőkész, jó szándékú.  Erős szónoki képesség, tud agitálni, jó a nyelvérzéke.  Hamar kapcsol, nem ragad le. Jó a kapcsolatteremtő képessége pl.társkereső cég ! Kedves de mindenkihez egyaránt – ne értsük félre.  Mindenki a barátja.

Feladata: szemközti Nyilastól megtanulni – Jupiteri erkölcsi tanokat, rendet, Isteni akaratot/szándékot.  Vándorló népek Ikrek például a cigányok
Diszharmónikus IKREK tulajdonságai: 
Nagyon nyughatatlan, cselekedeteiben elharmarkodott, átgondolatlan, felszínes, szétszórt, elkésik.  Tudni kell velük bánni úgy, hogy meg kell hagyni a szabadságukat.  Felületes – megbízhatatlan – szerződni vele, óvatosan.

Locsifecsi, kíváncsi Fáncsi, mindenbe beleüti az orrát.  Sok mindenbe belekezd de nem fejezi be.  Szeszélyes (labil), határozatlan - mert mindig mást akar.  Majmol, akár karakterbeli viselkedés mintákat is.

Nem vállalja föl a következményeket.  Ügyesen tud hazudni.
IKREK szerencse drágakövei:
* elsősorban, sok helyen felsoroltak: tigrisszem

* másodsorban:  kalcedon, aranyberill, aranytopáz,
* harmadsorban: karneol, achát, akvamarin, nemestopáz, szárdonix

Az Ikrek a 3.szimmetrikus csillagjegy – függőleges, vízszintes tengelyek (mint  a Kosnál és Bikánál) plusz a belsőben egy tükrözési pont - mutatja az emberi személyiség tudatosságának a fejlődési ívét.  Az Ikrekben űr / tér kelektkezik és ebben a térben a cselekedet megvalósul, megtörténik.  Az Ikrekben a tavasz kiteljesedik.  A Kos képében a mag csíralevele és a rügy tűnnek fel, a Bikánál a kivirágzás (virágba borulás) és az Ikreknél megduzzad és térbeli gyümölcs lesz belőle.  Így a tavasz befejeződik.  Az első triád - a 4 évszak elsője - elvezet a nyári nap-éj egyenlőségig mely előrejelzi a Rákba való átmenetet.

 

Webáruház készítés