Blog
2016.05.19 06:58

Bika

BIKA (április 21. – május 21.)
szilárd, föld, negatív, szív-csakra, színe: sárga
szerencse nap: péntek      bolygó: Vénusz
kiegészítés:
a Mars harcba szálló vas a Kosban; míg a Vénusz puha, áramvezető réz tulajdonsága a Bikában.
Birtokolok, építek, alkotok !

 


 

 

Ez már a 2.ház ura – (az I.házban megszületünk ehhez kell a Mars tüze) – beindul az áramlás, a létfenntartó erők, ösztönök vagyis evés, ivás, szex.   Szeretet, szerelem, művészet, szépség, harmónia.  Erotikus jegy, bár a Skorpió (szembenálló jegy) jobban…Mindent birtokolni akar és az anyagi dolgokban találja meg a stabilitást.  Még a művészete is anyagi – szobrász, üveg, kerámia, agyag, kő.   Nem kockáztat.  Hűséges – kényelemből.
TIPIKUS: önmaga értékét a birtokain keresztül nézi (társam, ékszerem, kutyám, házam...)  Élvezi az életet … gyakran féktelenül is.   Legfontosabb az, hogy életösztönei ki legyenek elégítve a nap 24 órájában.  Pénzről, vagyonról nem lehet vele nyíltan beszélni – tartózkodó. 
Lélekstáció: szilárdan megvetem a lábam, ott ahol vagyok…
Vénusz : Aphrodité / Esthajnalcsillag – ez kel föl elsőként minden este.
Naptól a 2. bolygó, a Föld előtti.  A vénuszi év 225 napból áll.
Érdekes ! A Földhöz legközelebb a Mars és a Vénusz van – de ezek a bolygók 2 merőben ellentétes minőséget képviselnek !

Vénusz - jele egy kör, alatta kereszt.  A kör a férfi erő, a szellem; a kereszt a földet, anyagot jelképezi.  A szellem (magasabb erő) uralja, győzedelmeskedik az ösztönerő (az anyag) fölött.  Jó akaratú bolygó.  Kis szerencse – “Fortuna minor”.
A Vénusz a Bika és a Mérleg bolygója is de eltérő hatással.  A Bika egyébként saját “bolygóra vár”.  Példa:  a BikaVénusz bujaság, egzotikum; a MérlegVénusz a legszebb finom, szőke, kékszemű, légies női típus.  A Bika otthona kényelmes, nagy konyha, nagy karma.  A Mérleg otthona kifinomult, lakberendezői, Feng Shui, kellemes. 

Tarot / Kabbala: XIV.Mérséklet / Művészet lapja.  VII.Nécá – érzések… (különösen mivel a következő lap a XV.Ördög, ami ennek a a szöges ellentéte és a mértéktelenséget személyesíti meg.) A szépség kertjében felfedezed a szerelem gyönyörét, az örökkévalóságot, az igazság örök diadalát.  Vénusz életre hívja érzéseidet, művészi alkotóerődet.
Smaragd – a drágakő mely a szeretet harmóniáját sugározza.

Harmónikus BIKA tulajdonságai: kitartó, eltökélt, megfontolt, harcban nagyon türelmes – belső nyugalom jellemzi.. pl.panaszirodai állás – Bikának kitűnő !!   gyakorlatias, főzni, sütni tud és szeret is ! Mértékletes – ösztönösen élvezi az életet.  Érdekesség ! BikaHold idején (kb.2,5 napon át) többen járnak cukrászdába… és Bika (április/május) idején is ! ilyenkor az emberek többet is esznek.  Kitűnő vendéglátó – ételt nagyon szívesen és bőséggel ad !.  Megbízható.  Megfontolt.  Új dolgoktól idegenkedik – tapintatosan kell ezt neki adagolni.

Diszharmónikus BIKA tulajdonságai: makacs, lehetetlen kimozdítani a meggyőződéséből, lassú, ha felbőszítik – rettenetes erővel gázol át mindenen;  haragtartó – nehezen vagy nem tud megbocsájtani;  gyűjtögető, spájzoló; elég irigy (bár nem annyira mint a Skorpió) és féltékeny.  Uralomvágy – a legfontosabb hogy célját elérje. Nehezen tud örülni más örömének.  Fösvények – szeretnek úgy látszani mint aki adakozó… de valójában csak akkor ad, ha úgy gondolja hogy neki ebből valami haszna lesz.  Túlzásokba eshet.  Dühkitörések – erőszakossá is tud válni.  Kötözködő (de nem annyira mint a Szűz). 

BIKA szerencse drágakövei:

* elsősorban RÓZSAKVARC, SMARAGD, ACHÁT, zafír, karneol, turmalin
* másodsorban Imperial topáz, rodokrozit, rodonit, krizokolla, kalcedon, moha achát
* harmadsorban akvamarin, aventurin, amazonit, jade, jáspis, malachite, türkiz, citrin

 

Webáruház készítés