Blog
2017.02.08 14:12

Bak és obszidián

OBSZIDIÁN... a szembesülés köve

Megszabadítalak az árnyékos oldaladtól

Szín: sötét – fekete, szürke, piros
Összetétel: titokzatos "vulkáni üveg" (természetes) kiömlési kőzet - magmatikus tevékenységkor keletkezik mikor a savas forró láva hirtelen lehül és megszilárdul.  Gazdag szilikát vegyületekben és vasoxidot is tartalmazhat. Vas, titán, mangán tartalmú.
Kristályszerkezet: nem ismerhető föl szabad szemmel - nagyon finom struktúrájú anyag. Tartalmazhat kvarc vagy földpát kitüremkedéseket.  Alotrimorf.
Törése: jellegezetesen kagylós
Előfordulás: Mexikó és világszerte sok helyen.
Megjegyzés: már a kőkortól kezdve vágóeszközként, nyílhegynek - Mezopotámia 9ezer éve ! Ma: szívsebészetben - éles és kemény operációs segédeszközök formájában, mivel közel ötször keményebb mint a legjobb minőségű acél, pontosabb vágást tesz lehetővé, ami pedig gyorsabb gyógyulást eredményez.  Természetéből fakadó tulajdonsága az igazság és a látás tisztasága: visszatükrözi hibáinkat.  Segít megtalálni az Utat, elvégezni az irányváltásokat ha kell és elkerülni a zsákutcákat.  Az aztékok és mayák nagyra értékelték hisz szent ékszereikben mindig ott volt az obszidián. Az “apacsok könnye” – nyakban hordják medálként – fekete görgetegkövek, kúpos alakban, kagylós törésnyomokkal.  A gyógyítók “vigasztaló kő”-ként ismerik ugyanezt (gyász, veszteség, lemondás segítőjeként).   Talizmán: védelmező a rossz erők ellen, mágikus ereje van.  Ráébreszt arra, hogy mindig van kiút, csak a Te hibádból kerül rablánc a nyakadra és senki más nem törheti szét, csak Te.  Ha ez a kő veled van, soha nem vagy egyedül.  Erős védelmező kő.
Publikációk alapján feltételezett gyógyhatása:  Különleges változata a szivárvány obszidián melynek fő jellemzője az, hogy magába szívja az aurában lévő negatív energiákat és levezeti a stresszt a fizikai testből.  Összhangot teremt a belső szervek működése között.  Függőségek gyógyítója: iszákosság, dohányzás, kábítószer, tablettafogyasztás és nemi, emberektől való függést is hatékonyan gyógyíthatja.  Langyos folyó vízben tisztítsuk, majd Napon töltsük fel.

A mahagóni obszidián hasonló de lágyabb rezgéseket tartalmaz – segítséget nyújt mikor a szakrális és a napfonatcsakra szabálytalanul forog.
A hópehely obszidiánon “fagyott hópelyhek” találhatóak – gyengéd energiája nagy hatással van a szakrális csakrára.  Segít felismerni a viselkedésmintáidat és azonosítani sikereket és tévedéseket egyaránt.
Érdekes!  Tegyük éjjeliszekrényre vagy párnánk alá – felszívja a mentális stresszt és a feszültségeket..  Reggel mindenképpen mossuk le csapvízben hogy újra tisztán álljon a feladatra.  Egyesíti a földit és az égit. 

Kabbala/Tarot:  XV.Ördög – vulkánok mélyéről feltörő kő – emlékezz az Ördögre aki bukott angyal és így a sötétből tanítja a Fény létezését.
Csakra: gyökér, szakrális, napfonat

Csillagjegy: Skorpió, Bak

 

Webáruház készítés